Binance Chain tamamen merkezi bir veritabanından farklı değil. Binance isterse bu zincirde kayıtlı bulunan BNB sayısını kolayca değiştirebilir. Bu zincirdeki herhangi bir adresin BNB varlıklarını kolayca dondurabileceği gibi.
konu hakkında okuma yapabileceğim haber ya da makale linki var mı hocam veya kaynak kod üzerinde durumu açıklayan bir noktayı işaret edebilir misiniz? yani şu kod sayfasının şu bölümü ve şu satırları böyle bir şeye zemin hazırlıyor gibi.
yanlış anlamayın, diğer arkadaşların sözlerine itimat ettiğim gibi, sizin de sözlerinize ve piyasa bilginize itimat ediyorum ama bu şekilde söyleyince iş sanki biraz havada kalıyormuş gibi geldi. busd hesapların dondurulması, usdt ve usdc örneklerindeki kısmen piyasa şartları gereğince normal karşılanabilir ama bnb hesapların dondurulması ve supply artırılması hiçbir şekilde kabul edilemez.
İspatlanacak bir şey yok. Binance chain üzerindeki bütün blok üreticileri Binance'in kendisi. Zincir üzerindeki istedikleri bilgiyi kolayca değiştirebilirler, sonrada bunu kendileri validate edip onaylarlar.
Binance böyle bir şey yapabilir derken, böyle bir şeyi mutlaka yapacak demiyorum. Büyük ihtimalle böyle bir şey yapmayacak, çünkü BNB'nin fiyatını olumsuz etkiler böyle bir hareket.
Ama diyelim her sene yaklaşık 10 milyon BNB yakılsın ve 7-8 sene içinde hedef miktar olan 100 milyon adete ulaşılsın. İşte bu noktada Binance ben BNB sayısını 1 milyar adete çıkarıyorum, 900 milyon coinin %80'i stake edenlere verilecek geri kalanları Binance Foundation'a bırakılacak diye bir strateji değişikliğine gidebilir, bu mümkün.
Demek istediğim şey token burn olayı bir göz boyamadan ibaret. BNB fiyatını etkileyen asıl şey piyasa dinamikleri, IEO gibi BNB talebini arttıracak yöntemler.