Güzel bir proje olarak karşımıza çıkmış bu belgesel yapım okuduğum kadarıyla. Müsait olunca izleyeceğim de . Siz mi hazırladınız hocam belgeseli peki ? Yoksa herhangi bir sayfadan bulup mu paylaştınız bizimle ?
Hocam, ciddi bir belgesel bu
Binlerce insanın katılımı ile çekildi. Youtube, e-posta gönderdi. Yenisi de çekilecek. Bağlantıyı inceleyince daha net görürsünüz diye düşünüyorum.
"sığ kafaların yalnızca kendi hayatlarının en doğru olduğu fikri"ni, kendi hayatlarını başkalarına dayatma çabaları ile kolayca görebilirsiniz. özellikle bu tip şeyleri sahte bilimcilik gibi yollarla gerçekleştirerek insanları zorlamaya ve ikna etmeye çalışırlar (tam bir zavallılık örneğidir). oysa birilerine tahammül ve uzlaşı kültürü ya da saygı, yalnız ve yalnızca koşulsuz şartsız özgür irade ve özgürlük altında anlam kazanabilir. maalesef ki, koşulsuz şartsız özgürlük de düşüncesizce hakaret eden insanlara tabi olarak olanak sağlar; böyle insanlar her zaman olacaktır.
Çok anlamlı bir katkı oldu
Didiklemeyi seven ve dedikodudan keyif alan insanların çoğunlukta olduğu yerlerde "mutluluk" olmuyor. Gösteriş yerine tahammül ön plana çıkarılmalı. Ancak, bu durum gerçekten zor! İnsanların birçoğu da zor yerine kolayı seçer.
Belgesel ise "diğerlerini" daha çok düşündürerek belki faydalı olabilir. Youtube, tanıtmaya başladı. Bu yıl yenisi çekilecek! 10 yıl arayla yeniden çeke çeke ilerlenebilir. Aslında oldukça anlamlı bir proje. Kendi hayatınızdan bir gününüzü çekerek buna katılabilirsiniz.
Diğer yandan; insanlar artık yalnızlaşıyor. Ekonomik sistem, insanları bilinçli olarak yalnızlaştırıyor. şunu da okumanızı tavsiye ederim:
https://www.denizcakmak.com/thoreaunun-nerede-ve-ne-icin-yasadim-kitabindan-10-alinti/ Biraz reklam gibi olacak
İlgili bir kitleye ulaştırmayı bir borç biliyorum Daha doğru tespitler için faydalı olabilir.