-%72 ile 25 küsür sene bekletmiş
)) ama bunda şaşılacak bir şey yok çünkü patates de dahil olmak üzere her şeyin fiyatı böyle hareket eder.
Şu an bir dönüş noktasında olabiliriz ancak gümüş'ün altına baskın geldiği dönemler hiç bir zaman uzun vadeye yayılmamış ve genelde altın yükselişlerini takiben gerçekleşmiş. Buna karşılık altın seneler boyunca sürekli olarak gümüşü ezmeye devam etmiş. Son 40 senelik aralarındaki ratio oranına bakıldığında 15-16 lar 1968'te görüldükten sonra sadece 1979 da çok kısa süreli aynı oranlara düşmüş. Bence gümüş şu an 115'lere ulaşmış ratio oranının köpük kısmını sıyırıyor sonrasında aynı düzen devam edecek ancak tercih meselesi tabi ki. Köpük sıyırma kısmını yakalayarak çok güzel kar elde edenler olabilir.
[img ]https://telegra.ph/file/be5d435866c76fa7c4f3a.png[/img]
Benzetmede diğer 7000 adeti dahil etmedim bilerek forklarını dahil ettim benzer ama daha az kullanışlı olduğunu anlatmaktı amacım. Örneğin ethereum benim gözümde bitcoinden daha iyi bir teknolojiye sahip (tartışılabilir hangi yönden ele aldığınıza bağlı olarak) tutup gümüşü ethereum olarak nitelendiremem bu yüzden.
Altının bugün günlük ticarette kullanılmamasının sebebi değerinin çok yükselmesinden kaynaklanırken gümüşte bu sebep daha az, tepkimeye girme isteğinin fazla olması daha önemli bir etken.
ben, altının fiyat grafiğini rasyoyu ya da altın ve gümüşü kıyaslamak için atmadım. bir önceki mesajda gümüşte bahsettiğiniz düşüşün altın fiyatlarında da yaşanabileceğini ve hatta geçmişte yaşandığını göstermek için attım.
ethereum 7.000 kere daha klonlanırsa market list 14.000 adete ulaşabilir ama altından sonra gümüşün yerine koyabileceğiniz bir şeyi dünya üzerinde bulamazsınız ve gümüşü klonlayamazsınız.
bu yüzden altın ve gümüşün ya da bitcoin'in herhangi bir şeyin yerine kıyas edilmesini doğru bulmuyorum, bir çeşit kategori hatası gibi bir şeye sebep oluyor (ben bitcoin derim, bir başkası eth ya da bsv der; artık kim, her ne diyorsa).