Monetha'nın hardcap yapıp listelendiği zaman ZRX de listelenmişti. 2017'nin son aylarında bu ikisinin de fiyatları aynıydı: 0.19 dolar diye not almışım defterime. Kararsız kalmıştım MTH mi alayım ZRX mi diye! MTH alıp devam ettim yoluma. Ocak 2018 boğasında çok fena yükselmişti ZRX; ağzım açık kaldı izlerken, 2 doları geçip gitti valla... Sonra her şeyin düştüğü gibi ZRX de düştü ve başlangıç fiyatlarına geri geldi. Ben de azar azar toplamaya çalıştım. O zamanlar DeFi muhabbetleri yoktu tabii! Ama şimdi CMC'den baktığımızda kapı gibi DeFi etiketini koymuşlar. Gelecek olan bir altcoin boğasında potansiyeli en yüksek olanlardan biri bence. YTD!
Hocam allah aşkına DeFi etiketi yemeyen proje kaldı mı?
Defi olayını sündürüyorlar çok fazla. Maker DAO ve Compound ile başlayan defi olayını şimdi 3'e böldüler.
*decentralized finance=banking (bu kriptoların çoğu buraya giriyor yeni ve çakmaların alayı burada.)
*lending (Maker dao ve compound gibi asıl defiler burada)
*oracles apps ( BAND, LINK vs gibi entegrasyonu sağlayanda bunlar.)
Borrow/Lend olayı ve Oracle için olanlar eyvallah ama diğerlerinin DeFi etiketleri beni çok bağlamıyor.
Şimdi karşı çıkanlar olacak. Mesela TOMO'yu çok severim ve 2 yıldır takip ederim. Asıl özelliği bu olmamasına rağmen tutup 2 güncelleme ile defici olup çıktılar. Allah sonumuzu hayretsin.