CoinMarketCap, coinbase'in daha önce yaptığı şekilde bir kripto para hakkında bilgi edinip, bu esnada da kripto para kazanmamızı sağlayan CoinMarketCap Earn isimli bir program başlattı. Daha önce haberler kategorisinde bir başlığı açılmıştı ama bulamadım, silindi sanrırım, o yüzden böyle bir başlık açma gereği duydum.
İşin özü kripto paralarla ilgili eğitim videoları izliyorsunuz ve sonucunda o kripto parayla ilgili bir quiz cevaplıyorsunuz ve cüzdan adresinizi bırakıyorsunuz, daha sonra ödüllerinizi cüzdanlarınıza göndereceklermiş.
1- Öncelikle coinmarketcap anasayfadan yukarıda sağda signup kısmından bir hesap oluşturuyorsunuz ve daha sonra hangi projeyle ilgili eğitim varsa onu seçiyoruz, şu an sanırım sadece BAND'in böyle bir eğitimi var.
2- Kampanyayı seçtikten sonra o kampanya ile ilgili videoları izliyorsunuz, ingilizceniz yoksa şu an için aslında bir anlamı yok.
3- Bu aşamada size videolardaki bilgilerle ilgili bir sınav yapılıyor, sınav bir kere yapıldığı için hazır olunca girin, muhtemelen bütün soruları doğru bilmeniz gerekiyor olabilir o konuda tam emin değilim. Sayfanın altından start quiz diyoruz.
Quizin başında, sizden coinmarketcap hesabınıza ait email adresinizi ve BAND cüzdanınızı (memo yazmayı da unutmayın) istiyor.
Şu anda BAND'in eğitimi devam ediyor, katılmak istiyorsanız 16 saat gibi bir süre kalmış, bitecekmiş, ondan sonra hangi coinin eğitimini verecekler bilmiyorum. Sitenin adresi
https://www.coinmarketcap.com/earn/Bir amme hizmeti olarak quizde sorulan soruları ve cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz, herkese farklı sorular geliyor mu? yada verdiğim cevaplar %100 doğru mu emin değilim bilginiz olsun.
1. Why is Band Protocol important for DeFi and smart contract use-cases?
Cevap: It reliably connects smart contracts to any external data-source or API
2. What is an example of decentralized finance (DeFi) using Band Oracle?
Cevap: All of the above.
3. What does Band Protocol offer in comparison to native blockchain-based oracle services?
Cevap: Low cost, real-time data, support for any data type, customizability, scalability and cross-chain compatibility
4. How is the BandChain decentralized oracle network incentivized to fulfil oracle requests?
Cevap: Validators and underlying stakers receive a data request fee and block reward
5. Why are validators who fulfil data requests on BandChain required to stake BAND?
Cevap: Align economic incentives for validators…
6. What can BAND token holders do to help secure the network and earn a portion of data request fees?
Cevap: Delegate or stake Band for choosen validators(s).
7. The BAND token is used to pay for transaction fees on BandChain , similarly to ETH on Ethereum. If there is a higher usage of Band oracles then
Cevap:: more fees are genrated throgh the network, rewarding validators and stakers