Bounty nedir nasıldır bilmem. Bir çok bounty sonrası ödül dağıtılmadığını, ödüllerin azaltıldığını falan gördük bu nedenle bu konuda yorum yapmıyorum.
DeFi ile uzun zamandır içli dışlı olduğum için biraz bakınayım dedim. Bir kere şunu tekrar not ederek başlayalım. Piyasada ihtiyacın çok üzerinde defi projesi geldi ve mevcutlardan daha iyisini yapmak artık pekte kolay değil.
Dfinance'da dikkatimi çeken ilk şey powered by olayı oldu
Burada 2 tane proje ismi var.
- Durma kararı alan Libra
- Ve Cosmos (ATOM) - ATOM yakın zamanda çok büyük ilgi toplamaya başladı ama bir ERC20 tokeninin neden powered kısmına COSMOS yazdığını anlamakta güçlük çekiyorum. Migrate olayı mı olacak acaba?
Interoperability Solution for DeFi Yield Farming Strategies
Anladığım kadarıyla mevcut diğer defi ve ilişkili sistemlerle ortak bir çalışma platformu sunacak ve bir de DEX var ortaya atılan.
Ne olduğunu anlamadığım şu kodu da sayfalarına yerleştirmişler;
> ~ % cd dfinance
> dfinance % cat swap.move
script {
use wallet1uj8fqvn7gh9e3awfchz9gswhe82dul53mhkhns::Swap;
use 0x1::DFI;
use 0x1::Coins;
use 0x1::Account;
fun main(sender: &signer, seller: address, price: u128) {
let usdt = Account::withdraw_from_sender(sender, price);
// Deposit USDT to swap coins.
Swap::swap(sender, seller, usdt);
}
}
> dfinance % dncli q vm compile ./swap.move wallet1... --to-file ./swap.move.json
Result saved to file ./swap.move.json
Compilation successful done.
> dfinance % dncli tx vm execute ./swap.move.json wallet1… 100000000 --from my-account
{
"txhash": "E838F79963231073C7951CC4D0DE04FC99F81FFEAEA93F7D65E4AE22B5501676",
}
@dannybrown çalışan projeleri var demiş ama ben bulamadım. s
sadece testnet için şu döküman var:
https://docs.dfinance.co/getting_startedve bir de "demo soon" yazısı.
ATOM migration olacaksa denenebilir çünkü yeni ağlar potansiyel içerebilir. DOT'da ortalığı kasıp kavurmalar başladı mesela. Benzerini ATOM'da görebiliriz. Ama bir ERC20 olacaksa beklenen ilgiyi bulamayabilir.