Dolandırıcılar her gün yeni yöntemler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Yabancılardan sürekli geliyordu ama bu sefer Türk olunca ilgimi cezbetti. Bir miktar kolay av rolüne büründükten sonra gelişine tekmeledim
Kullandıkları yöntem:
Size huobi ve bitpay cüzdanları indirmenizi ve transfer denemeleri yaparak karşılığında 1000-2000-3000 dolar kazanabileceğinizi söylüyorlar. İkisi de güvenilir cüzdanlar ve kendi telefonunuzda bulunacakları için güvenme şansınız yüksek ama size aşamaları tarif ederken bir kod yardımıyla aslında transfer adresi olarak kendi adresini vermenizi sağlayacak ve siz transfer gerçekleştirdiğinizde aslında onun cüzdanına transfer yapmış olacaksınız kendi cüzdanınıza gönderdiğinizi zannedip. Bunu yaparken de profil resmi olarak tabi ki huobi türkiye temsilcisinin fotoğrafını kullanıyorlar. (Kendisine ilettim)
Giriş ve ne kadar şanslı olduğunuzu anlatma kısmı; (Daha bu kısımda kişinin profilini kontrol ederseniz %99 kullanıcı adına sahip değildir)
Sizi ikna kısmı:Bu arada ben huobi kanalına üye bile değilim ama beni oradan bulmuş.
Komple salağa yattığım kısım, ağzının suyu aksın istedim Ekran görüntüsü attıktan sonra sizden cüzdan oluşturma kısmına girmenizi istiyor bitpay üzerinden ki cüzdan verilerini elde edebilsin.
Ve sizden kendi cüzdanlarına çıkacak yolu uygulamaya girmenizi istiyor.
Ben buradan sonra daha fazla uğraşmamak adına hak ettiği cevabı verdim çünkü benden son ekran görüntüsünü isteyeceği yer buraydı. El hareketi görüntüsüyle sonlandırabilirdim ama daha hassas yaklaşmak gerektiğini düşündüm. Bir sonraki aşamada da bir miktar transfer yapmamı isteyecekti zaten.
ve mutlu son 1 saat zaman harcayan dolandırıcımız arkasını dönüp gider bütün verileri silerek. Aslında belki bıkarlar diye uğraştım, boş zamanıma denk geldi.