Ünlü ekonomist Raoul Pal, Federal Rezerv’in politikalarının Bitcoin’in 100 kat artmasına yol açabileceğini öne sürüyor. Ayrıca Raoul Pal, bu süreçte altın’ın da 5x yapabileceğine inanıyor.
Ünlü ekonomist: Altın 5x artarken Bitcoin 100x artabilir!
Perşembe günü FED Başkanı Jerome Powell, faiz kararını açıkladı ve bu haber Bitcoin ve altın’da yeni bir artışı tetikledi. Eski Goldman Sachs yöneticisi Raoul Pal, para politikasındaki değişimin altın’a ve daha büyük ölçüde Bitcoin’e büyük bir artış sağlayacağını söylüyor. Ünlü ekonomist konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
JEROME POWELL DEFLASYON İÇİN SIFIR TOLERANS OLDUĞUNU GÖSTERDİ, BU YÜZDEN ONU DURDURMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAKLAR VE BU EN ZOR İKİ VARLIK “ALTIN VE BİTCOİN” İÇİN İYİ. POWELL ENFLASYON İSTİYOR. GERÇEK TALEP ARTIŞININ ENFLASYONLA ELDE EDİLECEĞİNİ SANMIYORUM, ANCAK AYNI GÖREVDEKİ DİĞER MERKEZ BANKALARIYLA BİRLİKTE FİAT DEVALÜASYONU ALACAK. GENEL OLARAK, BİTCOİN’İN ALTIN’DAN DAHA İYİ PERFORMANS GÖSTERDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM. ALTIN 2X VEYA 3X HATTA 5X ARTABİLİRKEN, BİTCOİN 50X HATTA 100X ARTABİLİR.
Raoul Pal: Altın, Bitcoin ve Ethereum’a yatırım yaptım! Uzun vadede çok yükselecekler
CoinMarketCap verilerine göre, lider kripto para birimi yazı yazılırken 11.500 dolardan işlem görüyor. Bitcoin’de 50x kazanç, 574.800 dolarlık bir fiyat anlamına gelir ve 100x kazanç fiyatı 1.149.600 dolarlara getirir. Kısa vadede Raoul Pal hem altın’ın hem de BTC’nin daha da düşebileceğini ve piyasadaki düşüşün ortasında Bitcoin ve Ethereum’a yüklediğini söylüyor. Ünlü ekonomist konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
ALTIN VE BTC’YE SAHİBİM AMA ÇOK DAHA FAZLA BTC YATIRIMIM VAR. TABİ BİRAZ DA ETH’YE SAHİBİM. ZAMANLA HEPSİ YENİDEN YÜKSELECEK. FİYAT DÜŞTÜKÇE DAHA FAZLA BTC VE ETH SATIN ALIYORUM VE ALTIN’IM DOKUNULMAMASI GEREKEN BİR KASADA.
Bu arada Raoul Pal Ethereum’un (ETH) benzersiz bir kullanım durumu sunduğunu söylüyor. Ünlü ekonomist konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
ETHEREUM BİR REZERV VARLIĞI DEĞİL, AKILLI SÖZLEŞMELER YOLUYLA FİNANS VE GÜVENİLİR MÜLKİYET İÇİN GELECEKTEKİ BİR PLATFORMDA ALIM SEÇENEĞİDİR.
Kaynak :
https://kriptokoin.com/iste-unlu-ekonomistten-altin-bitcoin-ve-ethereum-icin-cilgin-tahminler/