2015 senesine kadar tamamen, ondan sonra da dönem dönem yurtdışındaydım,
fakat ikametgahımı nüfus müdürlüğüne gidip değiştirmediğim için GSS kanununun devreye girdiği 1/1/2012 tarihinden itibaren işlemiş Genel Sağlık Sigortası üzerinden çıkan borç karşısında ufak bir şok geçirdim
...
Yurtdışında veya serbest çalışıp gafil avlanan başka arkadaşlar olabilir diye bahsetmek istedim.
Şimdi geriye yönelik olarak yurt dışında yaşadığımı ispat etmeye çalışacağım Türk kurumlarına, inanılır gibi değil... Zerre kullanmadığım bir sigortacılık sistemi için geriye yönelik 7-8 yıllık prim ödemek, üstüne bir de o yıllarda keriz gibi özel sağlık sigortası yaptırmıştım, bunun zorunlu olduğunu bilsem çok daha hesaplı olan tamamlayıcı sağlık sigortasını kullanırdım...
Yani konuyu araştırmayıp faka bastık, fakat enteresan olan ne bir bilgilendirme var ne bir tebliğ var, ne e-devlet sisteminde bir e-mail var bu konuyla ilgili, sadece geçen hafta kızım doğduktan sonra onu otomatik olarak sigortalatmak için SSK'ya hayatımda belki de ilk defa gidince görevlinin "
Bir dakka kardaş, senin bize borcun var" demesiyle ortaya çıkan bir durum, şahane bir düzen kurmuşsunuz burada dedik geçtik...