Bendeki durum daha ilginç oldu. 2019 da Kasım ayı başında akşamları burnum tıkanmaya başladı.
Uykuda ağızdan nefes alıp verince bir kaç gün içinde boğazım şişti.
1 hafta içinde olay ciğerlerime indi. Nasıl öksürüyorum ama... Krizler halinde geliyor,
Dakikalarca nefessiz kalana kadar öksürüyorum. Gittikçe kötüleştim.
Sonunda Aile hekimine gittim, bir kaç ilaç yazıp 15 gün içinde düzelmez isen bana gelme hastaneye git dedi.
15 günün sonunda öksürüğüm kesildi ama akşamları burunum tıkanmaya devam ediyordu.
Aile hekimine bir daha gittim. Bu sefer antibiyotik başladı, ilaçlar bittikten sonra hala devam ediyorsa hastaneye git dedi.
Doktor, "antibiyotik başlıyorum; alerjik nirit, grip ve bir kaç şeyi daha beraber yaşıyorsun sigara içme direk kafana sık bizi uğraştırma dedi."
Bunun üzerine sigarayı kestim hemen.
Bu şekilde Aralık başına kadar zaman geçti, benim öksürük yeniden başladı ve hayatımda ilk defa rapor alıp 3 gün evde yattım.
Öğleden sonraları ateşim çıkıyor akşama kadar gittikçe yükseliyordu. Eve gelip soğuk duş alıp burnumu açmak için mücadeleye girip sonra uyuyordum.
Bir türlü düzelmeyince sonunda Aralık ayının ikinci haftasında Başkent Üniversitesi Hastanesine KBB ye teslim oldum.
Gittiğim doktora 45 günlük geçmişi anlattım. Kullandığım ilaçları söyledim. Bir sonda ile burnumdan daldı içeri.
Kafamın içinde arandıktan sonra, aynı teşhisleri koydu. Daha ağır bir antibiyotik ve semptomları azaltıcı bir kaç ilaç ile 1 aylık bir tedavi başlattı.
Ocak ayının başına kontrol yazdı. Düzelmez ise hastaneye yatırabilirim dedi gönderdi.
Ocak ayının ilk haftası kısmen rahatlamış olarak doktora yeniden gittim. Bu sefer nedense kan tahlili istedi. 5 -6 tüp kan verdim.
Burnumun içinden, boğazımdan, ağzımdan sıvı aldılar. Dilimden diş fırçasına benzer bir malzeme ile doku aldılar.
Doktor İlaçlara devam et, 10 gün sonra test sonuçları çıkmış olur kontrol randevusu al gel dedi.
İlaçlara devam ettim, 10 gün sonra yeniden gittim ve Doktorun huzuruna çıktım.
Test sonuçlarım incelenmiş. Bir kaç çeşit gribi beraber geçirmişim.
Yapılan tedavi zatürreye dönmesini önlemiş.
Doktor elimdeki ilaçlara bitene kadar devam etmemi söyledi.
Alerjik nirit sende kronik. Sigaraya başlarsan yeniden burnun tıkanır dedi gönderdi.
Kırıklık, yorgunluk, böyle bir hassiktir hali 2 ay daha devam etti.
Eski sevgilim belki de sen covid i geçirdin bilmiyorsun iddiasında.