Btc genel olarak bi boka yaramıyor arkadaşlar.
Şuan geldiğimiz noktada bitcoinin bu kadar şişmesinden inanılmaz rahatsızım.
Marketcapi o kadar kolayca şişiriyor ki.
Hem bu piyasanın doyum noktasına ulaştığı hissini veriyor.
Hemde balon oluşuyor.
Bu arada olanlar iyi altcoinlere oluyor.
Artk bu döngüden bıktım ya.
Hata sende bende ama, bitcoin de değil. Her ay azar azar alıp kenara koy. Trade yapma uzun vadede daha çok kazanırsın.
Ama dişimizden tırnağımızdan artırdığımız para ile aldığımız bitcoin in miktarını artırma amacıyla trade e girip parayı piç ediyoruz.
Piyasanın doyduğu filan yok. Aksine her gün USDT basılıyor. Demek ki para giriyor bu piyasaya.
Bu uzayın potansiyelinin %20 sine bile ulaşılmış değil.
Geçen gün NEO cüzdanıma baktım. Tanesi 90$ dan aldığım 100 neo yu ne güzel piç etmişim.
O dönemde bu adamlar belli süzgeçten geçirip öyle ico yaptırıyor diye bir güven oluşmuştu.
Nice projelere ne paralar gömmüşüm. Ulan biri tutmaz mı? cüzdanın tamamını satsam şimdi 2,5 Ethereum (1000$) yapmıyor.
9000 USD tutarındaki bu acı hikaye den çıkaracağımız ders nedir?
Dur iyice içime otursun birde TL tutarını yazayım... yazamadım neredeyse 1 yıllık maaşım.
Çıkaracağımız ders:
Trade herkesin harcı değil. Yatırım yapmak da herkesin harcı değil. Bu piyasada hayalleri alıp gerçekleri satıyoruz.
Diyoruz ki bu proje yapacağım dediği şeylerin yarısını yapsa nerelere gider deyip bitcoin birikimimizi veriyoruz adamlara.
Piyasa dalgalanmaları bizi etkilediği gibi projeleri de etkiliyor. Sonuç gitti bizim bitcoinler.
Peki Bundan sonra?:Artık yeni hiç bir projeye yatırım yapmamaya karar verdim.
Elimdekileri de bir süzgeçten geçirip, bir kaçı hariç hepsini tasfiye edeceğim.