Her şeyi geçtim 30 bin olmasın 20 binde istemiyoruz 5 bin dolar olsun 2040 yılına kadar
Yıllık ortalama dolar bazında yüzde 27 kazanç yapar.
Tüm bunlardan sonra diyorlar ki Fed faiz arttıracak. Ben diyorum ki Platin 2040 yılına kadar 5.000 dolar olsa yılda ortalama yüzde 27 alıyorsun sen ise bana Fed yıllık yüzde 0.50 faiz verecek diyorsun.
Bir yanda yüzde 0.50 kazanç diğer yanda yüzde 27.
Fed faizleri bırakın yüzde 0.50 leri yüzde 1 leri yıllık yüzde 27 yapsın yine gider platin alırım.
Hocam yıllık bazda yüzde 27 kazanmak kripto piyasasında olan biri olarak çok gelmiyor gözüme aksine btc nin bir düşüş döneminde dibe yakın bir noktadan alımlar yapılırsa bir daha ki rallide 700 000 dolarları hedefleyeceğini düşündüğümde bana btc ye yatırım yapmak daha mantıklı geliyor sen ne dersin bu işe ?
2008 yılından bu yana devam eden deflasyonist süreç son bulduğunda şuan onun emareleri geliyor zaten emtiaya talep patlaması yaşanacaktır.
Bana göre yıllık dolar bazında yüzde 27 kazanç minimum hedeftir. Platinin 50 bin dolara kadar yolu var. Ancak 2030 yılına kadar Bitcoin ve Kripto para türevlerinden çok daha yüksek kazanç elde etmek mümkün.
Yani haklısınız bitcoinin getirisi hala platinden yüksek olabilir. Ancak bu durum önümüzdeki 7-8 yil için geçerli olduğunu düşünüyorum. Daha da açmak gerekirse ;
2030 yılına kadar Bitcoinden 10x aldınız diyelim platinden 2x aldınız. Yani bitcoin daha fazla kazandırdı ama 2030 yılından sonra Bitcoinden sürekli zarar ederken Platinden 20x alabilirsiniz.
Şuan Amerikan hisse senedi piyasası global borsalar ve diğer turevler metallere karşı çok daha iyi performans gösteriyor bu 2008 yılından bu yana böyle bir trend hakim.
Benim yaptığım bu trend bozulasıya kadar bu oyunda kalmak ve kazandıklarımı bir miktar fiziki altın fiziki gümüş ve Platine geçirmek. 50 bin lirayı 200 bin yapıyorsam 150 bini kenara platin altına geçirip 50 bin lira ile devam ediyorum.
Dünya degisiyor rüzgar tersine esmeye başlamadı ama ufukta ters giden birşeyler var.
Açıkçası trend son buldugumda bugün bana kazandırmayan Altın Gümüş Platinin 2030 sonrasında beni ve çocuklarımı erken emekli edeceğine inancım tam.
Çünkü değerli metallerin rallisi de minimum 20 sene süreceğini düşünüyorum nasıl borsalar 2008 yılında dip yapıp yaklaşık 14 senedir ralli yapıyorlarsa bu tamamlandığında sıra Platine gelecektir. Nerede tamamlanacak peki muhtemelen 2029-32 arasında bir yerlerde.
Ytd.