Böyle kurguları seviyorum. İnsana üzerinde düşüneceği şeyler veriyor.
Bir nevi beyin fırtınası. Başlığa katılmadığım için başlığı değiştirdim. Türkler yıllardır Araplarla yaşıyor, Araplaştırılmaya çalışılıyor. Yahudileri Müslümanlara her türlü tercih ederim. Öyle de güzel anlaşırız ki. Resmi olarak çok dinli bir devlet olacağı için laiklik de hat safhada olacaktır. Şu an içinde bulunduğumuz göstermelik laiklikten değil gerçeğinden bahsediyorum.
Dünyanın ortasında, Roma ve Osmanlı'nın devamı olarak tam anlamıyla küresel güç olacak mükemmel bir imparatorluk kurulabilirdi. Ütopyanın güzellikleri bunlar.
Herkesin düşüncesi kendince özgürdür burası da Özgür bir forum olduğuna göre sizin düşüncenize saygı duyuyorum ama katılmıyorum Osmanlı’nın içinde özellikle yıkılış döneminde içten dağıtmaya yönelik hareketlerin çoğu yahudilerden gelmiştir. Beraber anlaşması zor insanlar olmuştur o dönemde de. Ha yok muydu iyileri elbette vardı. Hatta Çanakkale de de savaşan Ermeni yahudi Rum vatandaşlar olmuştur. Bir elin parmağını geçmez tabii bunlar. Günümüzü konuşursak da İsrail’li yehova savaşçılarının, kendi dininden olmayanların öldürülmesi gerektiğine inanan, diğer din topluluklarının İsrail’e hizmet etmesi için yaratıldığına inanan garip güreba insanlarla biz anlaşamayız daha doğrusu biz anlaşırız onlar bizimle anlaşamaz