@trendcoin hocam benimde bu trading kopyalama işleri hakkında pek bilgim yok. Bu tarz sistemlerin nasıl çalıştığını biraz açıklaman mümkün mü? Şeffaf bir şekilde gerçekleşir demişsin özellikle bu konuda aydınlat bizi biraz.
platformda iki farklı copy trade yönteminden bahsedilmiş. birinde, dexe ara yüzü ile smart contract üzerinden kolayca kopyalama işlemi gerçekleştirilebileceği belirtilmiş. şu anda özel bir testnetleri de var ama işlem maliyetleri bu seviyelerdeyken katılmayı gereksiz buldum, istersen deneyebilirsin. diğerinde; mevduat, trade'i kopyalanmak istenen kişinin kontrolüne geçerken, sistem, geçen mevduat kadar tokeni sc ile size veriyor. trader işlemlerine devam ederken siz tokeni ekosistem içinde kullanmaya devam edebiliyorsunuz, artı eksi durumuna göre de elinize geçen tokenin ederi değişiyor. tokenleri sc ile platform içinde tekrar orjinal mevduatınıza dönüştürebiliyorsunuz (emin değilim ama usdt/c, eth vs.).
biraz karışık, kullanmadım ama işin bu tarafını kişisel olarak çok önemli buluyorum çünkü bazı forumlarda ve twitter gibi ortamlarda, insanların yaptığı işlemler kol gibi -%30/40 batak yazarken bile "çok güzel yapmışsın, çok beğendim" diyebilen yanıltıcı boş tipler olabiliyor. bu gibi platformlar bu yüzden oldukça önemli olabilir, ben önemsiyorum. hani dexe olmaz, pexe ya da zexe olur, benim için fark etmez. :)