Yaklaşımı biraz ırkçı buldum, Hintlilere özel bir sempatim veya antipatim yok ama doğrudan Hintli diye hor görmeyi doğru bulmuyorum, hele tipe bakarak...Kaldı ki dünyanın geneli de aynı şeyi bize yapıyor, tam ters tepki vermemiz gerekmez mi?
Bakınız bu tipsiz de "Hintli la işte" diyecebileceğimiz biri, gerçi önemli birisi değil, topu topu Google CEO'su...
yani abi buluttan nem mi kapıyorsun yoksa sen de mi sjw akımına ayak uydurdun bilmiyorum. ula
türkler için aynısını yazıyorum kabağın birisi çıkıp "sen bize nasıl hakaret edersin!" diye bana atarlanıyor. ulan sen daha türk kelimesini yazamazken ben adsızcılarla kavga ediyordum. kalkmış bana türklüğü öğretmeye çalışıyor. şimdi gelelim sağa abey:
yıllardır bu piyasada olup da hindistan'dan doğru düzgün bir projenin çıktığını gördün mü? hinduların, rusların çoğunluğu ya da nijerya'dan gelen arkadaşların alayı scammer olmuyor mu? aynı durum türkler için de geçerli ki allahtan artık pek sesleri çıkmıyor. bu yüzden goy goyu geçelim. benim yukarıda ne dediğimi çok iyi biliyorsun. sağa sola çekmenin anlamı yok.
"tiplere bak" nerede yazmışım? adamın linkedin hesaplarına baktın mı? kurucu olarak ortalıkta dolaşan cengoda çalıştığı yer olarak şu var:
kitabduniya.comtemmuz 2016'dan beri aktif olarak çalıştığı yazıyor. domain öleli asırlar olmuş. en son facebook paylaşımı ağustos 2016. ne diyeyim daha aaa süper bunlar dalaklarını elime alayım mı yazayım? iş arkadaşları çıkmış proje çıkarmış. yapın abi buna da para yatırın. sonra hindu yazınca da ırkçı foşik olarak işaretleyin. ekibin yarısı bu arada paki.
bence başka konularda hassas olalım. bu başlığa daha da cevap yazmayacağım bobita bilgin olsun. beni ararsan hindu dağlarına bak oralarda oalcağım:)
Edit: ya koyim gotune. Seni kiracagim boyuta abi. Özür dilerim tüm hindistan aleminden. Ağzımızın tadını bozmaya gerek var yok.
Yahu ne ağzımızın tadının bozulması, emin ol forumda (hatta gerçek hayatta) bozulur mu, şöyle böyle anlar mı vb demeden rahat rahat uğraşabileceğim, atar gider yapabileceğm (tabii ki karşılığına da bozulmadan) nadir kişilerden birisin, yani yeri geldiğinde lafımı sokar, arkama yaslanırım, yeri geldiğinde ayarımı da yer, haddimi bilirim, hiç sıkıntı yok bilesin.
Gelelim konuya, Hint projesi olması konusunda katılıyorum, bizden beterler ama bir çok proje biliyorum ki, yazılım geliştirmenin en kritik pozisyonlarında Hintliler var. Şu bir gerçek, uzun süredir devlet politikası olarak yazılıma çok yükleniyorlar ve her bir diğer insana 32.000 Hintli düştüğü için yazılımcı da çok. Boktanı da bol, hem de çok bol ama bunun yanında dehşet yazılımcıları da var.
Maruzatım budur