Sonucunu merakla beklediğim bir seçim olacak Kıbrıs seçimleri, son zamanlarda Mustafa akıncı hakkında pek olumlu şeyler okumadım, Rum sevdalısı diye lanse ediliyor, kim seçilirse seçilsin Kıbrıs kazansın
Mustafa Akıncı Kıbrıs'ın yavru vatan olmasından rahatsız açıkcası ben kıbrısta birkaç yıl yaşadım Türkiye kökenlilere çok iyi bakmıyorlar sanki Rumların zulmünden biz onları kurtarmamışız gibi.
Arkadaşlar bu tarz konularda ne kadar bilgilisiniz bilmiyorum ama Kıbrıs'lılardan dinlediğim kadarıyla o dönem yaşanan "bazı" talihsiz olaylar olduğundan ve ciddi bir sayıda Kıbrıs'lının bu nedenle neredeyse Türkiye düşmanı haline geldiğini dinledim.
O dönem görev yapan askerlerin amaçlarının dışında da bir takım işler çevirdiği ve devletimize, geleneğimize, örf ve adetlerimize uygun olmayan şeyler yapmışlar. Bu söylediklerim benim için güvenilir bir kaynaktan gelse de bir delilim olmadığı için açıkca anlatamıyorum.
Bunun yanı sıra ciddi sayıda Kıbrıs'lı AB'ye erişim ve ambargonun kalkması için tek kurtuluşu Türkiye ile yolları ayırmaktan geçiyor diye düşünüyor. Üstelik bu Rum'lara tabi olmak bile olsa...
Bunun neticesinde de M. Akıncı gibi adamlar destek buluyorlar. 2. tur da Akıncı seçilirse şaşırmam şahsen.