Avrupa liginde maçlar 1 hafta geç başlayacak şampiyonlar ligine göre. Beşiktaş 17’sinde Marsilya’yı ağırlayacak. Ben Dolmabahçe’nin atmosferinin çok iyi olduğunu ve Beşiktaş’ı iten ana güç olacağını düşünüyorum. Dün Çorum karşısında çok pozisyon bulmaları da ayrı bir etken. Maçta 6 gol attılar ama 2 direkten dönen top da var. Beşiktaş dün 8 yapabilirdi. Marsilya karşısında galibiyet ile başlarlar inşallah.
Fikstürü bir inceledim de hocam Beşiktaş valla o yönden de pek şanslı değilmiş. Marsilya ile başlayıp sırasıyla Hoffenheim ve Crystal Palace ile oynayacaklar hemen ardından. Hatta hemen sonra da Celtic deplasmanı var ama onlar görece daha kolay rakip bence. Marsilya'dan Greenwood başta olmak üzere ayrılıklar da oldu. Beşiktaş saha avantajı ile umarım galibiyet ile başlar. Vincenzo Italiano faktörü de olunca daha çok güvenesim geliyor onlara zor maçlarda da.
Avrupa ligindeki takımlar da şampiyonlar ligi seviyesine yaklaşmış. Maçlar kolay olmayacak ve geç başlaması da avantaj olabilir çünkü Beşiktaş'ın iyi oyununu sürekli hale getirmesi lazım. Rakipler iyi takımlar ve fırsat bulunca kaçırmazlar. Lige de iyi başlamak gerekiyor ilk maçtan galibiyet gelirse takım rahatlar.
Avrupa maçlarında iç saha avantajını kullanmak önemli. Beşiktaş'ın sahası da rakip takımları oynatmayacak atmosfere sahip olabiliyor.
Bu sene berbat bir Avrupa ligi var, yani zorluk anlamında, neredeyse eskiden Şampiyonlar Liginde yarışan tüm takımların hepsi burada, üstüne Beşiktaş'ın eşleşmeleri gerçekten çok zor.
Evlerinde ne kadar çok galibiyet alabilirlerse o kadar iyi olacak, zaten 3 maç oynayabilecekler evlerinde ve bunlardan tam puan almak zorundalar.
Kolay rakip yok Beşiktaş için bu sene avrupada.