Nije isti displej za Trezor 3 i kod starog Trezor One modela.
Bolji je displej na Trezor 3 Safe i vide se normalno svi karakteri adrese, nisu mali.
Oba uređaja imaju displej iste veličine: od 0.96". I ista je rezolucija kod oba hardverska novčanika: 128 x 64.
Adrese se bolje vide na Trezor 3 jer su odvojene na 4 karaktera.
Ovo je tačno. Ne znam zašto ovo nisu mogli omogučiti i na Trezor One modelu. Kod mene postoji ta opcija u Trezor Suite ali nema promjene na uređaju i opet vidim adresu iz jednog dijela.
Možeš ovo malo pojasniti? Uvijek sam mislio da je "quantum napad" zapravo obični brute force napad, samo s puno, puno jačom snagom. Ono, kreneš pogađati private key u za neku adresu i s vremenom ćeš pogoditi. S današnjim klasičnim računalima bi to trajalo predugo, a s budućim kvantnim računalima bi to bio "piece of cake" obzirom na puno veću snagu. Zato mi nije jasno kakve veze ima je li BTC poslan s neke adrese ili nije.
Iz privatnog ključa generišeš javni ključ pa onda odatle adresu. Ide private key>public key>BTC address. Obrnuto ne može. Ja ako imam tvoju adresu ili javni ključ, ne mogu doći do privatnog ključa. Javni kljuć kod segwit adresa postaje javan tek onda kad sa te adrese napraviš tranksakciju. Tad se javni ključ može naći preko blockchain explorera. Kod svih segwit adresa s kojih nije slan BTC, nije vidljiv ni javni ključ.
Običnim računarima bi trebalo milione i milijarde godina da brute force napadom iz javnog ključa generišu privatni ključ (ako i tad). Quantum računari će kad tad imati tu snagu. Onda će mete napada biti adrese kod kojih su vidljivi javni ključevi. To su one s kojih je slan BTC i stare legacy adrese. Između ostalog i satoshijev bitcoin.
Trenutni BTC algoritam nije zaštićen od quantum računara ali dokle god koristiš segwit a ne taproot i stare legacy formate, tvoji javni ključevi nisu vidljivi i tvoje adrese ne mogu postati mete napada.