Meni ovo više izgleda kao izgovor da korisniku uzmu lovu (ETH u ovom slučaju). Zašto bi mene kao običnog korisnika/investitora trebalo biti briga je li ETH, BTC ili neka druga kriptovaluta koja je kod mene u walletu došla iz nekog hacka ili neke druge nezakonite radnje koja nema veze sa mnom?
Centralizirane mjenačnice dio svog profita ostvaruju krađom i oduzimanjem kripta od svojih korisnika. Jedan dio se vrati, jedan dio je možda zaista potekao iz sumnjivih radnji pa bude vraćen kome i pripada a ostatak uzmu sebi ako se korisnik preda, ušuti, ili ne može da ispoštuje njihove zahtjeve za dokumentacijom i dokazivanjem porijekla.
Isto tako je bio slučaj u Scam Accusation gdje je mjenačnica blokirala sredstva jednom korisniku koji im je deponovao kripto i tražili mu KYC i druge provjere. Za to vrijeme, su coine koji su bili "sumnjivi" i "prljavi" poslali na svoje druge adrese odakle namiruju potraživanja drugih klijenata. Drugim riječima, za mene i tebe važe jedna pravila, za njih skroz druga. Na našim adresama je "prljavi" kripto a taj isti kripto je kod njih čist.
Sve ovo me zapravo više tjera da kripto mijenjam "na crno" gdje nitko ništa ne provjerava i neće mi uzeti kripto zato jer je tamo nekad prije 5 godina taj kripto ukraden i nakon toga je promijenio 20 adresa.
To bi i bilo najbolje ali mnogi to ne žele. CEX-ovi dobro profitiraju na svojoj jednostavnosti korištenja i privlače najveći broj trejdera.