Hocam peki market zincirlerinden önerebileceğiniz bir marka var mı yada orjinal sahlep bulabileceğimiz her hangi biryer sahlep kışın çok güzel gidiyor özellikle Adana da çalışırken Menderes tarafında içine fındık kırığı tarzı şeylerde atılınca daha nefis bir hal alıyor
Aslında hemen hemen hepsi aynı. Dediğim gibi içeriklere baktığınız zaman içerisindeki bitki oranının düşüklüğünü görüyorsunuz. Yine de denemek isterim diyorsanız Tikveşli bu konuda en iyi aromayı yakalayan bana göre. Eğer Tikveşli bulamazsanız Sek de fena değildir.
Bardakta nescafe üçü bir arada gibi karıştırılarak yapılanların hepsi çok kötü. Su ya da süt ile karıştırın derler ama eğer su ile yaparsanız midenizi bulandırır ve bir daha içmek istemezsiniz. Süt ile Nestle markasını karıştırınca alternatiflere göre daha iyi bir lezzet elde edersiniz. Kahve Dünyası, Milker ya da Metro marketin markası da piyasada çok var ama ben onları da beğenmiyorum
En iyi çözüm aktardan bitki olarak almak. 1 litre süte biraz şeker ve 1 yemek kaşığı salepin kendini atıp kaynatırsanız aradaki farkı siz de görebilirsiniz