Son dakika:
Alman BioNtech ve Amerikan ilaç devi Pfizer'in birlikte geliştirdiği koronavirüs aşısının klinik deneme sonuçlarında yüzde 95'ten fazla koruma sağladığı açıklandı. (Euronews)
Oran yüzde 90’dı 95’e mi çıkmış , bu daha daha güzel bir gelişme olarak sayılabilir, sanırım bu kış artık bu hastalığı dünyadan silebileceğiz,
bu kış silineceğini pek sanmıyorum. yaygın aşılanma en erken 2021 haziran ayında tamamlanır ki o da çok küçük bi ihtimal. muhtemelen 2021 kış aylarında tamamen kurtulmuş oluruz.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’den tedarik edilecek Covid-19 aşısıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, önümüzdeki ay (Aralık) 10 milyon doz aşının geleceğini duyurdu. Bununla birlikte Ocak ayında da 10 milyon doz aşının elimize ulaşması beklenirken, bu sayının iki katına da çıkabileceği belirtildi.
Aralık ayında alınacak aşıyla aşılanmanın haziran ayına aksayacağını sanmıyorum. 2-3 ay içinde koronavirüs aşısı uygulanmaya başlanacaktır. Fiyatı konusuna gelecek olursak bilemiyorum ama ücretsiz olmayacağını düşünüyorum.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberi-saglik-bakani-fahrettin-kocadan-flas-asi-aciklamasi-41666043