Ben bu işin kitabını yaşamış biri olarak konuşuyorum.
2005 yılında, 236kg dan 109kg a kadar zayıfladım. Sonra bozdum. yıllar içinde yeniden 200kg a ulaştım.
http://www.obezite.gen.tr200kg olunca bana gastric bypass (RYGB) yapıldı. 120kg a kadar indim. şimdiler 145 - 155 aralığında salınıyorum.
Yani bu konuda engin bir tecrübem var.
Madem bu kadar diyet eğilimi var. Size bir diyet programı önereyim.
Bu program Vücut Kitle İndeksi 35 üzerinde olan yetişkinler içindir.
şimdi olay şu arkadaşlar,
Bazal metabolizma hızı : Kişinin bir günlük dinlenir vaziyette harcadığı enerji miktarıdır. (Türkçesi : Bütün gün çalışmadan yattığınızda harcadığınız kalori miktarıdır.)
bunu hesaplayabiliyorsunuz. Eğer günlük aldığınız kalori bundan az ise zayıflarsınız.
UYGULANAN DİYET?
İlgili hastamız uzman doktor tarafından tedavisine göre belirlenmiş 800 Kilo Kalorilik bir Diyet uygulamaktadır. Kahvaltı hariç öğünlerde verilenler verildiği sırada tüketilecektir.
SABAH KAHVALTISI :
1 ince dilim kepekli ekmek,
Kibrit kutusu hacminde Tuzsuz Lor Peyniri
(çok mecbur kalındığında ise mümkün olduğunca tuzsuz ve az yağlı beyaz peynir de olabilir.)
1 adet Haşlanmış yumurtanın beyazı
Söğüş Domates, Salatalık
Şekersiz Yeşil Çay
ARA:
1 porsiyon meyve.
(Muz, Çilek, Kivi, Kavun gibi meyveler tercih edilmeyecek, Posalı Meyveler : Ekşi Elma, Portakal,
en çok 6 adet Yeşil Erik gibi)
ÖĞLEN YEMEĞİ:
2 Bardak su
Yeşil Salata (Yağsız, Tuzsuz, Bol elma sirkesi veya Limon)
8 Kaşık Sebze yemeği (Burda kastedilen salçasız, yağsız, tuzsuz, az baharatlı)
Yumurta büyüklüğünde 2 parça tavuk veya balık (Yağsız, Tuzsuz, Haşlama veya Izgara)
ARA:
1 porsiyon meyve.
(Muz, Çilek, Kivi, Kavun gibi meyveler tercih edilmeyecek, Posalı Meyveler : Ekşi Elma, Portakal,
AKŞAM YEMEĞİ:
2 Bardak su
Yeşil Salata (Yağsız, Tuzsuz, Bol elma sirkesi veya Limon)
8 Kaşık Sebze yemeği (Burda kastedilen salçasız, yağsız, tuzsuz, az baharatlı)
Akşam yemeğinden 1 saat sonra yarım bardak Liğht Yoğurt (100ML)
ARA:
1 porsiyon meyve.
Ben bu diyet ile 2005 yılında 236 kg dan 109 kg a kadar indim.
Bunun yanında her gün 1 saat yavaş tempolu da olsa yürüyeceksiniz. (oturmak dinlenmek yok)
hepsi bu.