Bılmedıgımden soruyorum sımdı 475 baz bırden yukseltmek ıle 100-150 yukseltıp 2-3 ayda 475 ulasmak arasında nasıl bı doların atesını sondurme farkı olabılırdı gecen arkadasla bunu tartıstık
Hiçbir fark yok ikisi arasında 0 fark hatta 0'ın altında
dünyada gelişmiş ekonomiler 1-2% faizle idare ederken 15% faiz demek "ben bittim geri kalmış bir ülkeyim" demektir, teslim bayrağını çekmektir,
Dünya çapında şirketler zaten 15-20% marginle iş yapıyor, senede net karı 15% olan adam gelecek, gösterge para arzının kafadan 15% artmak zorunda olduğu ülkeye yatırım yapacak, böyle bir ihtimal 0 olduğu için Türkiye fakirleşmeye ve iflasa devam edecektir.
Ha nasıl sıcak para girişi olabilir, turizm falan gibi işler zaten geri kalmış ülkelerin ekonomisi böyle ikincil faktörlerle idare eder, o yüzden 3. dünya deniyor... Bunun yanında ucuz emeği, hammaddeyi falan kullanıp üretilen katma değeri yüksek ürünü gelişmiş pazarlarda satmak isteyebilirler ki bu da zaten oluyor, yani durmak yola devam, ta ki ülke tamamen çökene kadar...
Bereketli topraklar olduğu için nereye eksen gıda fışkırıyor, iklim de şahane o yüzden millet bu durumları kanıksamış yüzyıllardır bu coğrafyada böyle "idare ediliyor", daha tutkulu hırslı işler yapmak isteyenlerin çoğu çoktan ülkeyi terk etmiş durumda... Teknolojik ve kültürel reformlar gelene kadar 3. dünya ülkesi olmaya devam, ki görünen o ki devrimler yarım kaldığı için halk çağdaşlaşmaya alışamamış durumda, demokratik olarak yine gericilerden yana oy kullanıyor çok partili dönem başladığından beri istatistikler bunu gösteriyor...