Altyapı zayıf hocam yeni nesilde bizim bir ablamız vardı oğluyla beraber iki sene önce beraber üniversite sınavına girdi sırf değişiklik olsun diye derste çalışmadı ha seneler önceden aklında kalanlarla aralarında pek bir puan farkı yoktu. Şimdiki eğitim sistemi altyapı oluşturmuyor aksine düşünmekten çözüm geliştirmekten uzak birer robot bireyler yetiştiriyor.
Altyapı zayıf falan değil.
Temelden verilen eğitimin yanlış bir şekilde verilmesi buna yol açıyor. Sen ezbere dayalı bir sistemde kaldıkça bu böyle olmaya hatta daha kötü sonuçlar alınmaya devam edecek.
Gençlerin beynini tembelleştirmeye çalışılıyor bir bakıma.Ezberci eğitim sistemiyle yol katedemezsin aksine gerilersin.Öğrenciler ezberlesin diye zorlayan sistemden hayır gelmez zaten ortada sonuçlarla.
Ezberlediginiz bilgiyle sınav vakti işinizi görürsünüz eeee sonra ne olacak unutup gideceksiniz çünkü sadece sınavda işimizi görecek bir bilgiydi.
Ne öğrendin diye sorduklarında ben ezberlemiştim unuttum gitti diyeceksin.Pek bir anlamı kalmayacak.
Okullarimizda adam akilli egitim vermek yerine neden kitabi acip ezberletme yontemi tercih edilir derseniz de diğer yöntem daha zordur emek ve zahmet ister. Emeğinizin karşılığını alamazsanız da bu sizi üzer de ondan.