Hakemlik bir şey yok demek büyük bir yanlış olur.2 tarafa da bariz hatalari var ama fenerbahçeye haksızlığı daha fazladır. Bu sadece "mağlubiyet bahanesi" olamaz. Hakem kötü yönetmiş olabilir ama senin oynadığın futbol da kazanmayı hakettirecek cinsten değil.Hakemin bazı hataları da oyunu hafif de olsa etkilemiştir. Hem gol olarak hem 2 takımın da oyun içinde gösterdiği performans bakımından bana göre.
Böyle bir yorum Türk futboluna da, fenerbahçe camiasına da uzun vadede daha zararlı olur, bu at gözlü fanatizmi yenmek gerekiyor,
Beşiktaş'ın alehine yapılan ve 1. sınıf hiçbir hakemin yapmaması gereken yoruma açık olmayan bariz hatalar:
1) 2'ye 1'lik çok net avantaj pozisyonunda fener 1 gol daha yemesin diye oyunu durdurup avantaj kuralını uygulamaması (birkaç dakika önce Larin'e avantajdan sonra sarı kart göstermesini bilmesine rağmen)
2) Mert Hakan'ın arkadan tutmalı çekmeli çok net sarı kartlık faulünde 2. sarı kartı veremeyip feneri oyunda 11 kişi tutması
3) Hayatımda hiçbir yerde görmediğim "fener fark yemesin" kabilinden verilen, fener ne zaman 3-4 gol yese sihirli değnekle kondurulan bedava ötesi penaltılar (düzeltme: bunları bir de bazı Türk düşmanı Avrupalı hakemlerde görüyoruz Avrupa kupası maçlarında, bir de Türkiye derby maçlarında Beşiktaş'a karşı
)...
4) Larin'in 1 ve 2. sarı kartlarının çok çok daha ağır pozisyonlarda ben hiçbir büyük maçta fener ya da galatasaraylıya sarı kart çıktığına şahit olmadım, bir tane bile örneği yok,
araştırın, fener ya da galatasaraylı hücumcuların yoruma açık pozisyonlarda sarı kart gördüğü örnek belki 50 yıl geriye gitseniz bulamazsınız...
Hal böyleyken "fenere haksızlık daha çok yapıldı" diyebilmek Türk sporuna, liyakate ve adalete ihanet etmektir.
İyi hoş diyorsunuz da sayın @Vispilio konuşulması gereken konu çok daha derin haftanın başından beri yapılan bu yalan algı neden yapıldı neden manipüle edilmeye çalışıldı hakem neden baskı altına almaya çalışıldı?
Ben hakemin 2 taraf adına da bariz hataları olduğunu söylüyorum.Tamamen baştan sona kötü yönetti.Siz beşiktaşa karşı olan hataları söylediniz buyrun bakalım fenerbahçeye karşı yapılan hatalara:
Maçta Beşiktaşın attığı 2.gol maçın tamamıyle kopma noktasıdır.Golden önce yapılan faul apaçık bariz ve ortada.Fenerbahçeye daha fazla haksızlık yapıldı derken kastettiğim maçın etkileneceği kararlar açısındandı.Josefin yaptığı makas hareketi hangi ligde kırmızı değil herkes kırmızı gösterirdi o harekete.
Sergen yalçının kenarda sürekli itirazı devam etmekte iken neden 2.bir kart gösterilmedi çoktan atılması gerekirken?
Fanatizmlik sergen yalçının yaptığı hareketlerdir buna bakarsanız.Sergen yalçının kenarda yaptıkları hiç hoş değildi.
Pozisyon pozisyon tartışmayalım fakat bunlar aşağı yukarı maçı etkileyen zamanlar.
Fenere karşı verilen kararlar skora belki doğrudan etki etti Beşiktaşa etmemiştir.
Bu lafı bir tek ben söylemedim o gün Fenerbahçe yöneticisi Alper Pirşen de Beyaz TV'ye bağlanarak belirtti bunları.
Dediğim gibi yine hakem gibi dış etkenler yenilgi bahanesi olamaz.Bunun dediğiniz gibi fanatizmle de alakası yok.Fanatizmlik olsa derdim ki fenerbahçe kesinlikle hakem yüzünden kaybetti.Futbol da da diğer sporlarda olduğu gibi momentumu yakalayan devam eder mantığı vardır.Hakemin kararları Fenerbahçeli oyuncuların moralinin bozulmasına doğal olarak o momentumun Beşiktaş tarafına geçmesine neden oldu.
Asıl fanatizmlik hakemler arasında var.Maçın hakeminin babasının açıklamarını görmediniz ve duymadınız heralde
Bu maçta biz adam akıllı bir futbol maçı izleyemedik kim ne derse desin.2 taraf da pata küte oynadı.Ha beşiktaş bulduğu pozisyonlarda atmasını bildi ve Beşiktaş daha iyi daha fazla haketti maçı.Ama Fenerbahçe kötü oynadı demek değil bu istatistiklere bakarsak beşiktaşdan kötü değildi.
Bu maç bir kayıptır evet ama bazı şeylerden ders çıkarmak önemlidir.Sonuç olarak Kötü ve pata küte oynayan bir Fenerbahçe vardı ve Beşiktaş Kazandı.