Eski konularda dolanırken denk geldiğim ve bir tık daha dikkat çekilmesi gereken bir konu olduğu için tam ortadan caaartt diye hortlatıyorum bu konuyu
Çevremizde ister istemez bu şekilde psikolojik sağlığını düzgün birşekilde muhafaza edememiş ve ciddi sorunlara karşı yenilmiş birçok kişi bulunmakta. Bu kişiler ben yandım sizde yanın düşüncesinden kendilerini geri çekememektedir. Bu tarz kişilerde en sık görülen husus narsistliktir. Eleştiriye kesinlikle katlanamazlar. Bertaraf etmek için sizlerin eksik yönlerinizi acı bir şekilde ortaya koymaktan geri adım atmazlar. Hatta çoğu zaman bu kişiler manipülatif davranışlarla sizde olmayan sorunları sizde var olduğuna ikna ederler. Manipülatif davranışları sadece bunlarla kalmaz. Bu davranışlarını bazen kendi çıkarları doğrultusunda sizleri kullanmak için gerçekleştirirler. Birde o kadar başarılıdırlar ki bunları yapmayı kesinlikle siz istiyormuşsunuz gibi hissedersiniz. Eğer başarıları 1 ise bunu 10 olarak göstermekten çekinmezler. Söyledikleri yalanlara kendilerinin de zamanla inandığı görülmüştür. Kendi dertleri pür dikkat dinlenilmelidir ki dert anlatan siz iseniz konuyu çekip çevirip kendilerine döndürürler ve bu durumlarla nasıl başa çıktıklarına dair övgü beklerler. Övgü demişken bu arkadaşlar mazotla değil övgüyle çalışırlar. Yaptığı şeylerin sonucunda övgü alamazsa onun gözünde değeriniz hafiften azalır.
Bu tarz kişiler genellikle bulundukları ortamın gözbebekleri olurlar. Birşekilde hayatınıza girmişse geçmiş olsun gelişleri de gidişleri de curcunadır. Özellikle bu kişi sevgiliniz olmuş ise müjde nur topu gibi bir toksik ilişkiniz oldu demektir. İlişkinizin süresine bağlı olarak ciddi kayıplar verecektir size. Bu gerek maddi gerekse de manevi olur.
İster normal bir arkadaşınız olsun, isterse de sevgiliniz yada bir büyüğünüz. Sağlığınızı koruyabilmeniz için bu tarz kişileri hayatınızdan çıkartmalısınız. Bu hatalı davranışlarının farkına varıp düzelirlerse hayatınıza alırsınız aksi takdirde gerçektende çok büyük hasarlar bırakıyorlar.