Bir ürünün fiyatını ilk başta satıcısı belirler, üretim maliyeti ve diğer maliyetleri hesapladıktan sonra ürün başına elde etmek istediği kar marjını koymakta da özgürdür. Belirlenen fiyattan alım yapıp yapmamak kullanıcının kararıdır. Yeterince talep oluşmazsa satıcı mecburen fiyatı aşağı çeker yada beklentinin üzerinde talep oluşursa satıcı kar marjını arttırmayı düşünebilir. Kısacası ana fiyatı belirleyen etken sonuçta piyasa olur.
Ürünler benim fiyat anlayışıma göre de pahalılar ancak bu kendi hayat standartlarım sonucunda oluşmuş kişisel görüşüm bu sebeple alım yapmayı düşünmüyorum. Ama üreticiye niye pahalı satıyorsun demekte hakkım değil, kendi tercihlerime uygun satıcıdan alışveriş yaparım. Satıcı da kendisine uygun müşteri profilini bulabilirse onlara satar. Bobita'nın kötü niyetli olarak söylediğini düşünmüyorum bence de bu fiyatlarla alıcı bulmanız çok kolay değil, yine de kendi tercihleriniz. En azından farklı kalite kategorileri olabilir.
Sitede dikkatimi çeken bir ayrıntı var. Satoshi'nin söylediğini iddia edilen bir söz yazıyor.
"Bir gün gelecek, almadığınız her Bitcoin için bana küfredeceksiniz" Satoshi Nakamoto
Satoshi'nin bu sözleri nerede geçiyor ? Kaynak gösterebilir misiniz ? Satoshi tarafından yazılmış metinlerin neredeyse tamamını okudum ancak böyle bir cümle hatırlamıyorum. Gözden kaçırmış olabilirim.