Şöyle de bir şey var, ben bu piyasaya 2016 sonlarında göz atmaya başladım, 2017 başında da gerçek anlamda giriş yaptım, o zamanlardan beri içerideki herkesin ağzında aynı söylem vardı, "web cüzdanlara güvenme, yazılımsal cüzdanlara güvenme, donanım cüzdanı kullan, internete bağlı olmayan bir cihazda kurulu offline cüzdan kullan, hatta en iyisi kağıda yaz, sakla"
Bunlar tabii ki yanlış değil, itirazım yok ama "böylesine abartıldığı kadar paranoyak olmaya var mı gerçekten?" sorusunun cevabı da bende evet değil. Öncelikle, elbette herkesin her kuruşu veya sermayesi kendine göre değerlidir, ama aşırı titizlenmenin bir nedeni olmalı (meblağ olarak) diye düşünüyorum, çok büyük rakamlarla oynamıyorsan bu kadar pimpirikli olmaya gerek yok, kaldı ki balina dediğimiz yaratık benim cüzdanımda görsem uçuk çıkartacağım rakamları borsada tutup ticaret yapıyor.
İkincisi şimdi Ledger, yıllar önce de hatırlıyorum Trezorda da benzer sıkıntılar çıkmıştı, demek ki güven listesinin neredeyse en üstünde yer alan donanım cüzdanları o kadar da güvenli değil.
Bende Digital Bitbox donanım cüzdanı var (şükür şimdiye kadar bu tarz bir sorun yaşatmadı, ama yaşatmayacağının garantisi de yok, örnekler ortada çünkü) ama açıkçası ilk zamanlardaki kadar kullanmıyorum, gerek duymuyorum, sen dikkatli olmazsan hiçbir şey seni koruyamıyor.
hocam bahsettiğiniz yıllardaki koşullar ile şu andaki koşullar bir değil ama. o dönemde hiçbir borsa güven vermezken şu an borsalar bu işi daha ciddiye alıyor. bu demek değil ki bütün paranızı borsalarda tutun:))
benim ledger alma hikayem burada türk borsalarının hacklendiği haberinin çıkmasıyla başladı. hack olayı da milletin sim kartını kopyalayıp hareket etmişler vs. ondan sonra ledger aldım da ne oldu? öyle arada atıp tutuyorum ama o kadar gereksiz ki benim için. al sat yapmayıp hodl yapacak birisi ne olursa olsun donanım cüzdanı almalı.