Gerçekten de güzel bir veri. Böyle altalta koyunca gidişat daha iyi anlaşılıyor! Ocak ayında bir yükseliş görüyorum ben. Geçmişte aralık sonrası çoğunlukla yükselmiş. Şu anda ATH yapmış olmasına rağmen belki de ocak ayında bu fiyatları düşük kabul edeceğiz. YTD!!!
2012 yılı geldi aklıma. O zamanlar biriktirdiğim biraz param vardı ve girişimcilik yatırımı yapmak istiyordum. Uzun uğraşlarla bir site kurup parayı dedicated sunuculara gömmüştüm. Teknolojiyle fazlasıyla içiçe olmama karşın Bitcoin'den ya haberdar değildim ya da okumuş ama bir ponzi olduğunu düşünüp geçmiştim. Biliyorum çok klasik olacak ama insan düşünmeden de edemiyor: Elimdeki yaklaşık 2000 dolarla 2012 yılında 13 dolardan BTC alsaymışım, of ki ne of diyorum!!!
Bence şu piyasadaki scam projeler haricindeki hiçbir coine "dandik bir şey bu yükselmez" dememek lazım. Herkes şu yukarıdaki verilere bakarak o yıllarda ne yaptıklarını düşünsün ve kendine gelsin:)
Ben almadığım zamanlara üzülmüyorum da aldıktan sonra elimdekileri kaybedişime üzülüyorum.
Kaldıraçlı işlemler ya da altcoinlere yatırım beni yok etti.