Belki birçoğunuz duymadınız ama özellikle son 1 senedir Great Reset konuşuluyor. Hakkında bir çok komplo teorisi ve spekülasyon yapılan bir konu öncelikle bunu belirtmek gerekir.
Great Reset temel olarak dünyadaki ekonomik sistemin sürdürülebilir olmadığını ve değişmesi ve hatta lafın tam anlamıyla resetlenmesi yani sıfırlanarak tekrar başlatılması gerektiğini ortaya atan bir düşünce. Bunu ortaya atan kişi de Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu.
Great Reset'in bir çok farklı yönü var ancak ben bitcoin'i ilgilendiren kısmından bahsetmek istiyorum burada.
Öncelikle karbon salınımının azaltılarak iklim değişikliğinin önlenmesi ve çevreye verilen zararın minimuma indirilmesi hedefleniyor.
Bence bunun yapılması zaten artık bir zorunluluk. Kaç yaşına geldim ben böyle bir Ocak ayı hatırlamıyorum. Yılbaşında hava nasıldı? Böyle bi yılbaşı gördünüz mü. Biz iklim değişikliğini bu kadar net hissediyorsak hissedemediğimiz bir çok olumsuzluk ve felaket kapıda bekliyor demektir.
Özetle ifade etmek gerekirse bu gibi çevre felaketlerinin önlenmesi için devletlerin çok ciddi harcamalar yapması gerekecek. Fabrikalardan tutun, araçların egzoslarına, evlerin ısıtma sistemlerine herşeyin değişmesi ve çevreye uyumlu hale getirilmesi gerekecek. Bunun anlamı da her yıl TRİLYONLARCA dolar, euro ve diğer para birimlerinden basılacak. Yani bütün dünyada enflasyon tavan yapacak.
Bu bitcoin için iyi birşeymiş gibi gelebilir. Ancak bitcoin doğası gereği çok fazla enerji tükettiğinden bir aşamadan sonra devletlerin gözü bitcoin'e çevrilebilir. Bitcoin'in yerine çevre dostu "pos" a dayalı kriptoparalar konulmak istenebilir. Bunu nasıl yapabilirler bilmiyorum şuan. Ancak great reset ile karbon yakıt kullanan tüm araçların yasaklanabileceğini düşünüyorum. Böyle bi ortamda bitcoin de sorgulanacaktır.
Great Reset konusunun bir çok aşaması var, ne kadarı başarılabilir bilmiyorum. Ancak çevresel yöndeki değişimleri istesinler veya istemesinler yapmak zorundalar, çünkü dünya bunu kaldıramıyor artık.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Konu hakkında birkaç video.
https://www.youtube.com/watch?v=hEcbEdXnbnYhttps://www.youtube.com/watch?v=LJTnkzl3K64