Adamın başına bir şey gelmese iyi
Dendiği gibiyse mükemmel ama ben hiçbir şeyin sebepsiz olduğuna inanan biri değilim. Covid nedeniyle hisselerin yakında düşebileceği dusunuluyordu. Burada bir fiyat manipulasyonu da var. Pek masum dusunmuyorum. Kucukler buyukleri yiyoruz zannederken aslinda onlari ayakta tutuyor olmasinlar? =).
Evet. Bence de sadece redittekilerle olacak iş değil. Mesela bu şirketlerin daha önce shortladığı başka firmalar da trende destek oldu. Örneğin TESLA ve Musk. Bunu mümkün kılan uygulamalar önemli bir işlev gördü Robinhood gibi. Stimulus çekler katkı sundu. En önemlisi belki de artık eski sistemin yerini yeni bir sisteme bıraktığı günlerde gerçekleşiyor olması oldu sanırım. Daha bireysel, daha merkezsiz, daha yenilikçi bir dünya. Bunların hepsi bir araya gelerek böyle çok ilginç ve ünik bir vakayı doğurdu. Uzun vadeli etkilerini çok merak ediyorum gerçekten.
Short açmak cesaret ister
Olayın biraz Fransız boyutundayım İngilizcemin de çok iyi olmaması üzere karikatürleri de anlamadım öncelikle özür dilerim bu konuda. Şimdi short pozisyonu açan şirket neden pozisyonunu kapatamıyor? Redditteki aslanlar pastadan çileği kendilerine mi alıyor sürekli artmasının sebebi ne tişikkürler
Hocam pull out, argoda, korunmayan çiftlerin seks yaparken çocuk riski olmasın diye orgazm öncesi seksi sona erdirmesi anlamına geliyor. Yani hatunun içine boşalmadan çıkarmak anlamında. Baba bu gencin geleceğini parlak gördüğü için (çünkü reddit #wsb nin saygın bir üyesi olduğu belirtiliyor gencin) işte bu akşam kızımla seks yaparsanız do not pull out demeye getiriyor haha.