Bitcoin Forum
February 28, 2024, 02:41:20 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 26.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Weird T17 Fan  (Read 57 times)
fyoung55 (OP)
Member
**
Offline Offline

Activity: 275
Merit: 70


View Profile
February 17, 2021, 03:43:05 AM
 #1

I have one fan that won't spin up over 1800 rpm.

On 100% I get
fan1 = 5860
fan 2 = 5840
fan 3 = 1800
fan 4 = 5880


I switched the fan for a new one, still 1800.  I swapped the leads at the control board for fan 2 and fan 3 and now fan 2 is 1800.  Seems like where the fan plugs into the control board maybe be wonky.  Anyone else ever see this?  I checked using a piece of paper and the one fan does seem to "suck" less.
1709088080
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1709088080

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1709088080
Reply with quote  #2

1709088080
Report to moderator
Every time a block is mined, a certain amount of BTC (called the subsidy) is created out of thin air and given to the miner. The subsidy halves every four years and will reach 0 in about 130 years.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction.
1709088080
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1709088080

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1709088080
Reply with quote  #2

1709088080
Report to moderator
1709088080
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1709088080

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1709088080
Reply with quote  #2

1709088080
Report to moderator
philipma1957
Legendary
*
Online Online

Activity: 4046
Merit: 7442


'The right to privacy matters'


View Profile WWW
February 17, 2021, 04:21:21 AM
Last edit: February 18, 2021, 11:46:39 PM by frodocooper
 #2

I had this bug with some of my bitmain l3+
I booted three times in a row.

It went away. I have seen weird fan action on s9s the fans ramp up ramp down. wont go fast.

yet test on other controllers they work.

I think the three software boots 🥾 in a row clears shit from the cache.

▄▄███████▄▄
▄██████████████▄
▄██████████████████▄
▄████▀▀▀▀███▀▀▀▀█████▄
▄█████████████▄█▀████▄
███████████▄███████████
██████████▄█▀███████████
██████████▀████████████
▀█████▄█▀█████████████▀
▀████▄▄▄▄███▄▄▄▄████▀
▀██████████████████▀
▀███████████████▀
▀▀███████▀▀
.
 MΞTAWIN  THE FIRST WEB3 CASINO   
.
.. PLAY NOW ..
mikeywith
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2156
Merit: 6227


be constructive or S.T.F.U


View Profile
February 18, 2021, 06:03:14 AM
 #3

I had this problem before" like a long time ago", unfortunately, "3 boots" didn't fix it, I sadly had to install the custom firmware and disabled fan check, in my case, however, the fan was spinning just fine but the reading was bad.

What you could try:

1- A hard reset and different stock firmware.
2- Custom firmware.
3- A new control board.

The third one will sure fix it, but not sure if it's worth it.

█▀▀▀











█▄▄▄
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
e
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
█████████████
████████████▄███
██▐███████▄█████▀
█████████▄████▀
███▐████▄███▀
████▐██████▀
█████▀█████
███████████▄
████████████▄
██▄█████▀█████▄
▄█████████▀█████▀
███████████▀██▀
████▀█████████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
c.h.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▀▀▀█











▄▄▄█
▄██████▄▄▄
█████████████▄▄
███████████████
███████████████
███████████████
███████████████
███░░█████████
███▌▐█████████
█████████████
███████████▀
██████████▀
████████▀
▀██▀▀
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!