Başlığı tam bilgim olmadığı için tam manasıyla yazmadım yazamam da. Çünkü çok karmaşık bir konu. İçinden pek çıkamadım vaktim de olmadı.
Bilgilerimin eksik olduğu veya tam manasıyla tamamlayamadığımda eksik bilgi vermeyi de sevmiyorum istemiyorum
Özet geç diyenler için :
Tüm zevk aldığınız mutlu olduğunuz anları terk edin.
Kendinize gereksiz ödül vermeyin. Ödül mekanizmanızı düzeltin. Sevdiğiniz yemeği bile en başarılı olduğunuz büyük işler başardığınız gün yapın. Özellikle mutlu olacağınız bir şeyi yaparken bunu hakettim mi diye sorun.
Örnek : Bu sabah en sevdiğiniz kahvaltıyı yaptıysanız reseptörler doğru çalışmaz çünkü bu kahvaltıyı hakedecek bir başarı göstermiş olmanız gerekiyor.
Haketmediğiniz hiç bir şeyi yaşamayın.
İstek ve dürtülerinizden vazgeçin.
Sigarayı Alkolü bağımlılıklarınızı herşeyi terkedin.
Baya rahatsız olacaksınız. Mesela masturbasyonu bile terk edin 2-3 sene tabi yapabilirseniz. Reseptörler tamamen açılacak. Algılar fullenecek. Ve algıyı işinize odaklayın. Bu sizin reseptör sayınızı arttıracak algılarınızı tamamen açacak ve odaklanmanızı sağlayacak başarılı olmanıza neden olacak.
Evet Tebrikler artık ses getirecek bir başarıya ulaşma yolundasınız. Başarıya ve hedeflerinize ulaştığınızda salgınan dopamin o kadar zevk verecek ki baş dönmesi mide bulantısı bile yapabilir.
Konu çok karmaşık ve derin ancak anlayıp araştırırsanız Hayatınızı değiştirecek bir konu.