2 hafta içinde düzenleme geliyor başlığı kilitli olduğu için buraya yazıyorum, yeni başlık açmak istemedim. Neyse gelemedi
, yıl sonuna kaldı. O zaman da geleceğinden şüpheliyim, çünkü dalgalı siyasi konjonktür (her an her şey olabilir
), düzenleyicilerin bu işe kafasının basmaması, "en çok nasıl para koparabiliriz"e çalışmaları ve ayı piyasası gelirse kriptonun bir kez daha göz önünden kaybolması.
https://www.ntv.com.tr/galeri/teknoloji/kripto-para-duzenlemesinde-detaylar-vergi-ve-sermaye-sarti-geliyor,khgAqoprPECtbkko7nc4hg/FkEEZZAVxkqCpEfKD1E6mAHaberin vergiyle ilgili kısmı bu:
STOPAJ GELECEK
Kripto paralara ilişkin vergi mevzuatı da dahil herhangi bir yasal altyapı, düzenleme bulunmuyor. Kripto para kazançlarının vergilendirilmesi yönelik ülke örnekleri de inceleniyor. ABD kripto para sahiplerinden gelir vergisi alıyor, Almanya 600 euro’dan düşük değerler için vergi almıyor. Güney Kore elde edilen kazançtan yüzde 20 vergi alırken, Hong Kong, Singapur, Malta ise vergi almıyor. Türkiye’de ise stopaj alınması üzerinde duruluyor. Aracı kurum izni alan kripto para işlem platformları kullanıcı adına stopaj uygulanabileceği, bu platformların vergilendirmede aracı olacağı kaydedildi. Kripto paranın emtia olarak kabul edilmesi durumunda sürekli alım satım yapanların mükellef olması gündeme gelebilecek.
Daha önce bahsettiğim üzere geçmişte borsada yerlilere getirdikleri stopajı düşünüyorlar, göründüğü kadarıyla. Stopajı komisyon anlamında kullanMAdıklarını varsayıyorum. O zaman aldık başa belayı. Devlet yıllık bazda kârına ortak olacak, zarar olursa ne olacağı muamma. Uğraş dur artık.