dostum aşağıya cardano nun explorer ının linkini bıraktım bak incele:
https://explorer.cardano.org/blok süresi ethereum'dan daha uzun. her blokta en fazla 5-10 işlem var. bomboş giden bloklar bile var. bildiğin in cin top oynuyor. uygulama desen uygulama yok. 3 üncü olması tamamen piyasaya yeni giren abuk subuk insanlar yüzünden. herhangi bir ışık varsa bile ben göremiyorum, bilen varsa bizi aydınlatsın neden bu çöp 3 üncü sıraya kadar yükseldi bilelim.
Gerçekten öyle. Fiyatlamalar çok absürt.
Üstadlarıma selamlar;
Cardano için bahsedilen eksiklikleri farklı kaynaklardan kendimce teyit etmekle birlikte, eth ağının transferlere çıkardığı yüksek maliyetler ve eth 2.0'ın buna çare olamaması/geç çare olması gibi etkenler cardano'yu btc karşısına konumlanabilir bir pozisyona sokmuyor mu sizce?
Cardano iş yapabilir ama bulunduğu konumda olacak çok proje sayarım. Ve bu projeler Cardano'dan daha iyi. XRP de bana göre 3.lüğü hak eden bir proje değil ama senelerdir o koltuktaydı.
Ama dediğim gibi gerçekten absürt fiyatlamalar var markette. Hacimlere bakarsanız zaten durumu çözüyorsunuz. Bazı projeler kasıtlı baskılanıyor. Üzerine oturmuşlar. Dogecoin gibi projelerin kalkıp yürüdüğü bir boğada yani yürümeyen o kadar değerli projeler var ki neyse ne diyelim. Açmayalım ağzımızı şimdi : )