Tanınmış kripto analisti Nicholas Merten, Bitcoin 60.000 doların altına düşerken önde gelen kripto para biriminin olası fiyat hareketini haritalandırdı.
56.000 dolar Bitcoin için çok kritik
Yeni bir DataDash bölümünde Merten, BTC’nin yükselişini sürdürmek istiyorlarsa boğaların tutması gereken kilit bir seviyeyi tanımlıyor.
“56.000 doların altına düşersek, size söylemeliyim, bu oldukça önemli bir düzeltmeye hazır olduğumuzun bir işareti olabilir. Ama yine de henüz orada olduğumuzu sanmıyorum.”
Merten, önemli bir düzeltme olursa, BTC’nin uzun bir yatay konsolidasyon döneminden geçmeyeceğini söylüyor.
“Bu kurumsal hazinelerin edinmeye devam edip etmemesi meselesi ve dürüst olmak gerekirse, bu piyasanın tepkisini gördüğüm gibi, uzun vadeli bir düzeltme hakkında bu bakış açısına çok daha fazla sahiptim. Ama bunun alıcıların pazara girme biçimiyle gerçekleşeceğini görmekte gerçekten zorlanıyorum.”
“Henüz zirveye yakın değiliz”
Düzeltme olsun ya da olmasın, Merten, lider kripto varlığı logaritmik büyüme eğrisinin direncine dokunmak üzere olmasına rağmen Bitcoin’in henüz zirveye yakın olmadığına inandığını söylüyor.
“Bunun piyasa için mutlak zirve olduğunu düşünüyor muyum? Hayır. Bence bu çizgi bu döngüde kırılacak. Kripto için biraz yeni bir paradigma olacak.”
CoinGecko’ya göre BTC, bu yazı yazılırken 55.321 dolardan işlem görüyor.
Kaynak :
https://kriptoparahaber.com/taninmis-kripto-para-analisti-yorumladi-bitcoin-zirvesini-gordu-mu.html