Sigurno ste primijetili da neke Bitcoin adrese imaju prefikse kao npr
1Chip ili
1BESTCHANGE ali možda niste znali kako da i vi imate takvu adresu.
Postoji nekoliko programa za to kao Vanitygen i VanitySearch koji je mnogo brži uz moderne procesore i grafičke za generiranje vanity adresa.
Ako želite brzo i laku svoju Bitcoin Vanity adresu onda pratite korake u nastavku:
1. Preuzmite Vanitysearch
Možete preuzeti najnoviju verziju open source programa
VanitySearch
2. Isključite svoju internet vezu prije generiranja vanity Bitcoin adreseMoguće je generirati vanity adresu i sa internet vezom ali se iz sigurnosnih razloga to ne preporučuje, i najbolje bi bilo ako program pokrećete na računalu koje nikada nije bilo povezano sa internetom.
Ako želite maksimalnu sigurnost, vanity adresu možete generirati i za nekog drugog putem
podijeljenog ključa
3. Otvorite Command Prompt
Možete pokrenuti Command Prompt desnim klikom miša na start menu ikonicu Windows i odabirom
Command Prompt (Admin) ili kombinacijom tipki Windows + R i upisivanjem
cmd
4. Unesite Putanju
Putanja ovisi o lokaciji Vanity datoteke. Ja sam je spremio na
C:\ i moram upisati neke naredbe u command prompt da bi pronašao datoteku vanitysearch.exe
cd.. (vraćanje natrag dok ne dodjem do C:\> a ako je vanity datoteka na nekom drugom disku onda ide naredba D: ili E: itd.
C:\>
C:\ cd
vanityC:\
vanity>vanitysearch.exe
Folder
vanityIme datoteke
vanitysearch.exe
5. Stvaranje Vanity adrese
Ovo su parametari pomoću kojih možete stvoriti vanity adresu:
Ja sam za ovo uputstvo napravio adrese sa 3LAUDA i bc1qlauda, ali morate znati da nisu podržani svi znakovi za SegWit addrese.
Napomena da znakovi
0,
O,
I ,
l nisu dopušteni:
P2SH (3...) mora započeti velikim slovom ili brojem. npr: 3Lauda radi, ali 3lauda ne.
Native SegWit (bc1q...) ne podržava slova/brojeve
1 (osim 1 u bc1q),
b,
i ,
o.
Za 3LAUDA i bc1lauda adrese potrebne su nam naredbe:
-stop (Zaustavi kad se pronađu svi prefiksi)
-o (izlazna datoteka save.txt)
3LAUDA i bc1qlauda (prefiks koji želimo stvoriti)
Naredbe bi trebale izgledati ovako:
vanitysearch.exe -stop -o save.txt 3LAUDA
vanitysearch.exe -stop -o save.txt bc1qlauda
Unesite naredbe i pritisnite enter.
Ako je vanitysearch pretražio vašu adresu to će izgledati ovako:
a vaš Privatni Ključ je u datoteci
save.txtEvo i adresa koje sam generirao:
P2SH:
3LAUDAv3id4CDLC87x6uaR3NjWNRs3NHuPbech32:
bc1qlaudahydf4axnjalaf9paz94l2lhh3h4qew0wc
6. Spremite generirani javni i privatni ključ
Sigurnost je vrlo važna i zato vaš generirani privatni ključ mora biti na sigurnom, najbolje zapisan na papiru.
7. Gotovo je!
Bilo je potrebno samo par minuta i uspješno ste stvorili vlastitu Bitcoin adresu kojoj možete pristupiti ako uradite uvoz Privatnog ključa u Electrum ili neki drugi Bitcoin novčanik.
Hvala Jean_Luc koji je napravio VanitySearch program i feryjhie za originalnu temu na engleskom