2200w X 24 X 30 = 1584kW
1584kW X 90krş = 1425TL / $177
Günlük getiri: $7 X 30 = $210
$210 - $177 = $33 / 30 = $1.1 / 9TL Gün
Benim merak ettiğim, bu cihazların elektrik tüketimini ve fiyatını yazarken, müşteri kitlesi olarak tamamen kaçak elektrikçilerin hedef alınıp rahat rahat ticaretinin yapılabilmesinin etik olup olmadığı?
Kısacası bu cihazı TÜRKİYE'DE alıp çalıştıran adam hırsız. Kâr etmek için satan da buna çanak tuttuğu için ona ne diyeceğimi bilemedim.
Bu cihazlar alınmamalı, satılmamalı, kullanılmamalı, kaçak elektrikle madencilik yapılmamalı. Senin kazancın vatandaşa fatura olarak girerse, ha onun cebinden almışsın, ha fatura olarak bir şekilde sokmuşsun, fark yok. Bu konu çok hassas!
"Kısacası bu cihazı
TÜRKİYE'DE alıp çalıştıran adam hırsız. Kâr etmek için satan da buna çanak tuttuğu için ona ne diyeceğimi bilemedim."
Bu kısma katılamayacağım mining yapan biri değilim ama kişiler bu sistemleri tak çalıştır mantığı ile kullanıyorlar zaten. Kendi sistemini hazırlayıp mining yapan ile alıp kullanan kişi aydır he kaçak elektrik kısmına gelecek olursak her ikisinin böyle bir yola başvurması doğru değil, ama Cihazı kullanıp elektrik faturasını takıl takır ödeyen insanları aynı kefeye koymamak lazım.
İlanı açan kişi zaten kullanım gücü ve günlük getirisini yazmış kazım gücüne göre he masrafları çıktıktan sonra şu kadar bir kazanç kalır diye belirtebilirdi o ayrı konu, ama böyle bir yorum yerine açıklayıcı üst kısmı paylaşsanız daha mantıklı olurdu, devlet istediği zaman kaçak elektriği tespit edebiliyor aşırı tüketim olunca ama bunu bizlere yansıtması zaten başlı başına bir hata sizin probleminiz siz çözüm demek doğru değil, işini bilen fazla yansıtılan ücreti geri alabiliyor cezası ile birlikte ama genelde bunlar hukukçu olan kişiler oluyor.
Bu arada kw fiyatı yanılmıyorsam 0,79 dolaylarındaydı, mining sistemi alacak olan arkadaşlar zaten masrafları ve kazım gücünü hesaplayarak kendi yollarını izleyebilir. Satın alacak olan kişilere şimdiden hayırlı olsun.