BSC cüzdanımı metamask cüzdanımdakı seedi kullanarak BSC cüzdanıma eklemek mümkün mü?
Mümkünse bu işlemi nasıl gerçekleştirebilirim?
Buraya resim koyamıyorum o yüzden ekran görüntüsü linkini bırakayım:
Metamask'ı ethereum tabanlı bir çok farklı ağda kullanabilirsiniz. BSC ağı da bunlardan biri olduğu için metamask'a adapte edebilirsiniz. BSC cüzdanı diye özel bir cüzdan yok. İzlemeniz gereken yolu tarif edeyim:
Ağlar → Özel RPC → Karşınıza çıkacak boşluklara aşağıdaki bilgileri doldurun
Daha sonra hangi ağı kullanmak istiyorsanız ağlar kısmından onu seçerek kullanabilirsiniz.
Metamask cüzdanıma bnb alabılmek için bu ayarları yaptım fakat BSC cüzdanıma metamask cüzdanımın seedlerını aktararak kullanabılceğime dair bir şey okudum ne kadar doğru anladım bilmiyorum.
Yardımcı olabilir misiniz?
Kısaca özet geçmek gerekirse metamask cuzdanımın seedlerını BSC cuzdanıma aktarmak istiyorum böylece şu anki metamask adresıme gönderdığım bnb, BSC cüzdanıma gidecek diye anladım.
Ethereum ve bsc için aynı cüzdan adresini kullanabilirsiniz. Yukarıda gösterdiğim gibi aralarında geçiş yapmanız yeterli adreslerin seed yada private key bilgisi aynıdır.
Ayrıca merak ettiğim diğer bir şeyde güvenmediğiniz sitelere metamask hesabınızı bağlamayın diyor, metamask cüzdanımı sitelere bağlamak onlara erişim veya seedlerimi ele geçrime ihtimali mi barındırıyor?
Metamask seed yada private key bilgilerinizi diğer platformlarla paylaşmaz ancak kullandığınız akıllı sözleşmeler sizden harcama izni ister ve işlemi gerçekleştirmek için bu izni verirsiniz. Eğer güvenilmeyen bir kontrata yetkilendirme yaparsanız seed yada private keyinize sahip olmadan cüzdanınızdan yatırımlarınızı çekebilir. Sadece güvenilirliği kanıtlanmış akıllı kontratlara izin verin, daha önce vermiş olduğunuz izinler varsa işiniz bittikten sonra izinleri iptal edin.