Şunu da unutmamak lazım dominance düştüğünde altcoinler yükselmez, altcoinler yükseldiğinde dominance düşmüş olur, yani dominance %55'den %45'e doğru giderken altcoinlerde yükseliş yaşar, tecrübesiz bazı arkadaşlar %45 olsun da o zaman gireyim diye düşünüyorsa yanlış düşünüyor zaten o zamana kadar altcoinler yükselmiş demektir. Anlatabildim sanırım. :)
Elbette hocam. BTC dominasyonunu düşüren şey paranın altcoinlere geçmesi zaten. Ben konuyu ve grafiği hazırlarken de bu mantıktan gittim. Ama özellikle BTC dominasyonu daha popüler hale geldiği için odağımı oraya kaydırdım ve BTC dominasyon düşüşünü alt-boğa sezonunun varlığı üzerinden göstermeye çalışıyorum... Bununla ilgili olarak
"Others Dominance" dediğimiz BTC dışındakilerin dominasyonu ve
"Total2" dediğimiz Altcoin marketinin hacim verilerini de paylaşabilirim bu konuda. "BTC dominasyonu düşüyor" demek yerine "Altcoin dominasyonu yükseliyor" da diyebiliriz. Belki böylesi daha olumlu ve aydınlatıcı olur herkes için:)
Not: Total2 endeksi 1 trilyon dolara doğru gidiyor bu arada. Eğer geçilirse baya büyük bir olay olacak!