Bu haberin başlığında konuyu meclise taşıyan parti hdp olsaydı şaşırmazdım ama Cumhuriyet Halk Partisi tarafından meclise ölümü araştırılsın denmesinin sebebini anlayamadım.
Geçtiğimiz yıl İstanbul Bağcılar'da polisle uyuşturucu satıcılarının arasında çıkan silahlı çatışmada, polis memuru Erkan Gökteke şehit olmuş, Yunus Nacar ise yaralanmıştı.
Saldırganlardan biri olan Kadir A.'nın yaşı 17 olması nedeniyle tahliye edilmiş, tahliyenin ardından başka bir silahlı yaralama olayına karıştığı gerekçesiyle yeniden Maltepe Çocuk Cezaevi'ne kapatılmıştı.
Daha sonra tekrar tutuklanan Kadir A.'nın, cezaevinde kendini asarak intihar ettiği ortaya çıktı.
Adalet Bakanlığı’na ölümünün aydınlatılması için soru önergesi veren CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Kadir A'nın ailesi ve avukatı ile iletişime geçtiğini belirtip,
"17 yaşındaki bir gencin iddia edildiği üzere intihar mı ettiği ya da hangi koşullarda intihara sürüklendiği araştırılmalıdır." ifadelerini kullandı.
17 yaşındaki bir genç intihara sürüklenmiş. Peki ya şehit olan polis memuru ne olacak? Şehidin eşi ve bebeği ne olacak acaba bunu da araştırdılar mı?
CHP antipatisi değilim. Bunu hdp hariç hangi parti yapsaydı yayınlardım. Bu beni çok rahatsız etti.
https://m.haber7.com/amphtml/guncel/haber/3093607-chpden-polisi-sehit-eden-kadir-aktarin-olumu-arastirilsin-onergesi