trakyalıyım. millet niye bu kadar dolara takık anlamıyorum ? dolarla mı kazanıyoruz ? şu an oturulacak bir eve 1milyon diyorlar. bi insanın edebiyle namusuyla çalışıp kazanabileceği bir para mı bu ? ülkede herkes borsa sihirbazı mı ?
Dünya artık düşündüğünüz kadar büyük değil, yatırımcılar tüm dünyadaki fırsatları değerlendirmek istiyor. Siz dolar ile maaş almıyor olabilir ve dolar bazında çok az kazanıyor olabilirsiniz ancak birileri çok kazanıyor. Ticaretin altın kuralı işler, "parayı veren düdüğü çalar".
Kanadalı bir arkadaşım Türk Lirasının değer kaybını takip ettiği için bana Türkiye'den emlak edinmek istediğini söylüyor. Hatta tam cümlesi şöyle "orada yaşayan insanlar için üzülüyorum ancak bu bizim için bir fırsata dönüşüyor". Yani pazar sadece Türklere açık bir pazar değil bu yüzden dolarla maaş almasanız da dolarla maaş alanlarla yarışmak zorundasınız. Kazandığınız para komik kaldığı için size fiyatlar yüksek gelse de yurtdışındaki bir çok yatırımcı için ucuz mülk olarak görülüyor.
1 milyon TL kazanan insanın bahsettiğiniz gibi edepsiz olması gerekmiyor. Diğerlerinin değerlendirmediği yada değerlendirmeye cesaret etmediği fırsatları değerlendirmesi yeterli. Yaklaşık 58.000 dolardan bahsediyoruz. Asıl sorgulamanız gereken 1 milyon tl'nin ki 6 sıfır atıldığını da eklediğinizde 1 trilyon TL'nin neden sadece 58.000 dolara eşit olduğu, sizi kimlerin bu duruma düşürdüğüdür.
Alım gücünüzü çalan kimse hesabını ona sorun.
geçende veriler açıklandı. yabancıya ev satışı %4 olarak gerçekleşmiş. hocam lafa gelince memleketin %50 si asgari ücretle yani daha yeni 4200 tl olan ücretle çalışıyor . ortalama bir üniversite mezunu da 6-7 bin gibi bişey kazanıyor . yani büyük çoğunluğun durumu buyken 1 milyon 1.5 milyon luk ev almak , ne biriktirmek ne iktisatla ne riskle açıklaması mümkün olmayan bişey . neden? çünkü o 6binin içinde 2 bin ev kirası var, 500 doğalgaz en az 1500 tl kredi kartı var . elektirik ,su,telefon,internet yok daha dikkatinizi çekeyim. 3 kişi 5 kiş irisk alır,miras kalır ,borsadan şurdan burdan kazanır da sahibinden i açınca 1 milyondan aşağı ev yok trakyada . onlarda 90 metrekare dandik evler . biraz eli yüzü düzgün mahallede oturayım derseniz direkt 1.5 2 falan filan diye gidiyor. bir insanın 30 lu yaşlarında bu kadar paraya sahip olması imkansız.
hesap sorma muhabbetine de parantez açalım. ben her sandıkta hesabını soruyorum zaten . oylar çalınıyor dediler , sandık başkanı olduk. orada şahit olduğum tek birşeyi anlatayım. vatandaş konuşuyor kendi arasında, allah şükür boşu götürdüm doluyu getirdim 200 lira aldım .