Yaklaşık 2 aydır devam eden ama benim geçen hafta fark ettiğim bir sorunu paylaşacağım burada. Belki başınıza gelmiştir ve haberiniz yoktur. Bir çözüm arayalım...
Hesabıma ait
"hareketler dökümü" kısmına baktığımda, hiç tanımadığım kişilere yorum yazdığım ve onların paylaşımlarını beğendiğim görülüyor. Fakat ben bu kişileri hiç tanımıyorum ve bilinçli olarak hiçbir etkileşimde bulunmadım. İlgili satırların üzerine bastığımda da herhangi bir yere gitmiyor. Kontrol etmek isteyenler,
"Ayarlar ve Gizlilik" menüsü altından ulaşabilirler hareketler dökümüne. Burada
"etkileşimler" kısmından kontrol edin arkadaşlar.
Her gün en az 10 adet bu tarz kayıtlar görmekteyim. Bu etkileşimlerin çoğunun da
"Anonymous User"a yapıldığı görülüyor. Normal ad-soyadı olan başka kişilere de yapılmış ve aynı şekilde onların da üzerine basılamıyor ki kontrol edebileyim. Yani ne yorum yazıldığı ya da neyin beğenildiği görünmüyor... Sanki gerçek değillermiş gibi ama burada bir dümen de dönüyor olabilir.
Hesabıma ait herhangi bir güvenlik sıkıntısı yok, bundan eminim! Ayrıca Facebook hesabım herhangi bir siteye de bağlı değil. Bu sorunun Facebook'a ait bir yazılım hatası (bug) olabileceğini düşünüyorum. Umarım reklam veren profillerin etkileşimlerini artırmak için Facebook tarafından bilinçli olarak yapılmış bir şey değildir!
Facebook'a da bildirdim geçen gün ama bir dönüş yapmadılar henüz!
Siz de kontrol edin; bakalım aynı durum var mı. Ben google üzerinden arattığımda yabancı forumlarda benzer sıkıntıları yazanları gördüm ama üzerinden epey zaman geçmesine rağmen bir çözüme ulaşılmamış.
Not: Bu görselde adı geçen hiç kimseyle bir bağlantım yok mesela!