Tedbiri elden bırakmamakta her zaman fayda vardır. Özellikle Karadeniz'de denize girenlerin çok dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Valla profesyonel yüzücü bile dinlemez böyle akıntılar. Bi alıp götürse yapabileceğin hiçbir şey yok. Şansına senin yüzme hızından daha az bir akıntı denk gelirse anca öyle akıntıya karşı yüzerek kurtulabilirsin. O yüzden en iyisi çok açılmadan yakınlarda yüzmek. Müdahele etmesi de daha kolay olur herhangi bir problem olursa.
Akıntıya karşı yüzmek hem sonuç vermez hemde sizi yorarak boğulmanıza sebep olabilir eğer bir akıntıyla karşılaşılırsa kıyıya yüzmek yerine kıyıya paralel yüzerek önce akıntı olan bölgeden kurtulmak gerekir. Genel yapılan hata akıntıya karşı yüzerek kıyıya çıkmaya çalışmaktır. 2 gündür denizde farklı ısı farkları görüyorum yüzeye yakın yerler oldukça sıcak -1 metreden sorası daha serin normalde bu zamanda böyle fark olmadı demek dipte akıntı olması söz konusu, bariz olarak akıntıyı fark etmesemde ısı farkı bariz belli oluyor.
Evet tabi bir de işin yorgunluk boyutu var. Sanırım güçlü bir akıntıya karşı yapılabilecek, elden gelen tek şey dediğiniz gibi yapmak olur. Eğer başarılı olunursa ne güzel, yoksa malesef akıntı alıp götürür. Ben ilk akıntıya karşı formülünü bir düşündüm fakat bu akıntı problemi değil ki öyle çok yorulmadan karşıya geçilebilsin.
Profesyonel yüzücüler ne yapacağını iyi bilir de klasik yüzme bilen herkes bunun farkında olmadan o anın paniği ile hata yapabiliyor.