ülkemizin yoğun mülteci akını nedeniyle olumsuz etkilenmesi konusunda hemen herkes hemfikir sanırım
belki ucuza işgücü bulanlarla hem mülteciler hem deprem nedeniyle fahiş fiyattan taşınmaz kiralayan tuzu kurular hariç...
ancak empati yapıyorum ne Suriye ne Afganistan savaşılacak gibi değil, ortada ne idüğü belirsiz kirli bir savaş var. Bu fitne devrinde kimin eli kimin cebinde belli değil! Diyelim ki Suriye'desiniz ailenizi Türkiye'ye postaladıniz...kafanız biraz rahatladı ok peki kimin safında savaşacaksınız? Esad? işid? ypg? who?
Diyelim ki Afganistan'daki bir vatandaşsınız yıllarca sovyetlere direndiniz sonra taliban çıktı, talibana karşı Amerika ve BM geldi veee hooop onlar da gitti taliban kaldı
şaka gibi
ee aq dünyaya sürekli birileriyle savaşmaya mi geldi bu insanlar ki çoğunluğu sıradan sivil, kadın çocuk vs
siz olsanız savaşır mısınız?
aha hamas gitti İsraili vurdu (!) 1 hafta geçmedi Gazze yok oldu, 1m+ insan yerinden oldu. Hafta başında şükür secdesine yatanlar vardı onlar hayatta, gerisi?
Ben insanların relax ve huzurlu bir yer aramasına şaşırmıyorum çünkü hepimiz arıyoruz, herkes refah istiyor herkes çocuklarına kendilerine iyi bir gelecek istiyor. Gidebilseler burda kalmazlar zaten ama Suriye ya da Afganistan'da kalmaktansa burası daha iyi diyorlar. ABD Greencard verse ülkenin minimum yarısı göç eder. Gitmem diyenden korkacaksın!
Yapılacak olan şey şu; her adımını ölçüp biçip tartıp atacaksın hele ki şu coğrafyada...Geçmişe dönülemeyecegine göre ilerisi için neler yapılabilir, en az hasarla nasıl atlatılır, hangi yönlerden faydalanılır, bunlara bakacaksın.