Hocam numlock olmayan klavyelere 500 tl para vermek pek doğru gelmiyor.
Mecburen alırken mac'e ait orjinal klavye alacağız. Şu m1 işlemcilerin performasını gördükten sonra almak şart aletin hareketleri o kadar hızlı ki hele şu m1xler bundan %30 daha hızlı olacakmış
Hepinize teker teker teşekkür ediyorum kıymetli yorumlarınız için, tamamını dikkatlice inceleyeceğimi belirtiyim öncelikle.
Macbook'larda şu an Apple'da %10 gibi bir indirim var + Airpods hediye ediyorlar (1000₺'ye onu sattığınızı düşünürsek 2500₺ civarı bir indirime geliyor Macbook Pro M1 işlemcili cihaz) İlgilenen olursa kaçırmamasını tavsiye ederim. Yeni çıkacak 14-16inc ve M1X işlemciler için ise fiyatının yüksek olacağı söyleniyor. (ABD satış fiyatının 2000$ civarı olacağı yönünde) Ayrıca extra bir iş yapmıyorsanız (üst düzey yazılımcı, grafiker vs. gibi) M1 cihazların fazla fazla yeteceğini söyleyebilirim almayı düşünen arkadaşlarımız var ise. Benim 5. günüm M1 cihaz ile, 10 yıllık Mac kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki fan olmadığı için ses sıfır. Isınma ise şu anlık bilgisayarın tüm gün aralıksız açık olmasına rağmen çok çok az. Şarj süresi extra iyi gidiyor ve cihaz oldukça hızlı. Günlük kullanım için işinizi fazla fazla görecektir.
Ayrıca Logitech'in klavyelerini araştırdığımda Windows cihazlar için okey, Mac'lerde sorun yaratabileceği söyleniyor. İyi bir Logitech'e 800-1000₺ vermektense Keychron K2 almayı yeğlerim. Kullanımı hem extra iyi hem de Türkiye'de 1000-1200₺ arasında satanlar var nadir ilanlar da olsa. Ayrıca Glocalzone uygulaması ile 900₺'ye yurt dışından gelenlerin getirebileceğini farkettim dünden beri iletişime geçerek. (Önceliği Macbook cihazlar olan bu klavyelerin en iyi Mac klavyesi olduğu konusunda çoğu kimse hemfikir)
Demem o ki arkadaşlar; gün içerisinde sürekli bilgisayar başında yazı yazarak, arama yaparak, içerik oluşturarak zamanı geçen biriyim ve Macbook'un klavyesini bu işler için hırpalamak istemiyorum. (M1 cihazların klavyeleri de bu arada baya iyiymiş. Kullanırken ki hissiyat bir önceki Macbook Pro'ya göre kat kat daha iyi) Bu yüzden önce iyi bir şey almak istedim ancak 1000₺ bantlarına çıktı fiyat. Daha uygun bir şey almak istedim 300-500₺ bandına indim ancak bu sefer de Mac ile hem tuşlar bakımından hem bağlantı bakımından sorun yaşayabileceğimi farkettim. Ayrıca bilerek kablolu istemiyorum çünkü sadece 2 adet USB-C girişi var makinada. Birini şarj için ayırdığımı varsayarsak olası bir USB veya telefon bağlantısında klavyeyi çıkartmak takmak zor olacak. (Bir önceki cihazda aynı sorunu kablolu mause ile yaşadığım için pek hoş olmuyor doğrusu)
Tekrar yorumlarınız için teşekkürler, araştırmaya devam ediyorum. Yine tecrübesi olan kişilerden tavsiyelere her zaman açığım. (Tercih yapıp kullandıktan sonra da aynı durumda olabilecek arkadaşlarımız için deneyimlerimi paylaşacağım)