Mergi la orice furnizor de cartele PrePay si vezi cat te costa in RON o incarcare de 5-6 EUR. Ultimele dati cand am vrut, am observat ca cereau un curs intre 6 si 7 RON per EUR.
In mare cam acolo se ajunge cu tot cu TVA si cu adaosul comercial. Si, daca iei de la aparate multifunctionale, adaosul comercial e si mai mare decat la furnizori... Imi amintesc ca am incarcat recent de la un aparat din acela din Mega Image (fost ZebraPay, imi scapa numele acum... parca Statie de Plata) si, pentru 5€ am platit 33 lei, adica 6,6 lei la un euro, ceea ce e enorm. 6,6 fata de 4.92 inseamna un procent de
134%!!! Adica 34% in plus fata de cursul BNR!
Pana la urma SRL-urile sunt facute pentru profit. Japca ar fi fost 10-15 lei.
~1RON la fiecare EURO e decent din punctul meu de vedere. Hai sa nu exageram acum...
Nu privesti imaginea panoramica. Nu vezi padurea de copaci. 10-15 lei poate nu inseamna mult, insa pentru a realiza
cu adevarat japca trebuie sa calculezi procentual. Si un procent de 10% inseamna enorm, daramite 34%. Calculand in cuantum monetar nu realizezi cu cat te intepi. La un ziar de 2 lei care se scumpeste la 2,5 lei spui ca "aia e, pierd 50 bani, o nimica toata" -- insa
nu e nicium o nimica toata, intrucat acel ziar, de fapt, s-a scumpit cu 25% (50 bani din 2 lei inseamna un sfert). Deci costul ziarului, pe luna (pe an, pe viata) te va costa cu
25% in plus.
Vreau sa vand de 5000 euro, si nu sunt idiot sa platesc 500-600 eur comision.
Daca nu gasesc local, ma duc si pana in Bucuresti. Acolo cred ca deja e mai dezvoltat fenomenul. Zicea 20kevin20 de doi cumparatori, i-am vazut si eu in market dar cer comision si ei. Daca ar fi sa merg pana in Bucuresti, as vrea fara comision.
Fara comision nu se poate, eventual doar la cunoscuti... E ca si cum ai schimba euro la curs BNR. Dar nici 600€ nu vei plati. La Razvan, cel din semnatura lui kevin, comisionul e de 4 sau 4,5%. Eu am avut vreo doua afaceri cu acest om si a fost cinstit. De asemenea, si kevin a avut una, si tot cinstit a fost (altfel nu-i mai tinea semnatura). Si transportul Timisoara-Bucuresti si retur cat poate costa? Cu trenul e 200 lei. Daca esti student, costa 100 lei. Pentru 5000€ eu as face drumul asta...