NFT dünyası iyice canlandı bu ara. Tüm blockchainlerde inanılmaz bir nft basım işi var. Ama bana öyle geliyor ki bugüne kadar ki en büyük balon bu olabilir ve patlaması büyük olabilir.
Hocam bir tane başlığın altına olumlu yorumunu görmedim. Bu balon bundan olmaz hype treni işte ne yakalarsa millet bazısı yıllar sonra bile değerli bir digital sanat eseri olarak karşımızda kalacak.
@illetyus paylaşım için teşekkürler merit borcum olsun kalmadı hiç. 12 dolar hiç birşey alabilirsem şansımı deneyeceğim bende. Kullanım biraz karışık geldi biraz kurcalamak gerekiyor.
Bu balon olmaz mı? Yani köpek, maymun ve 1 piksellik fotoların ederi binlerce veya milyonlarca dolar edebilir yani öyle mi?
Olumsuz değil, tedbirli olunması gerekir şeklinde yorumlar yapmaya çalışıyorum. Yoksa herkes illetyus gibi mint anında değil, fiyatı 50x yaptıktan sonra bir daha yapar mı mantığıyla bu işe girişebilir diye.
NFT denen şeyin bir anlamı olmalı. Yoksa abidik kubudik şeyleri karşımıza 1000$'a mint ettirenlere karşı durmazsanız o iş dediğim balon gibi patlar. Belki senin elinde patlamaz ama senin tabirinle olumlu mesajını okuyan ve işi bilmeyen birine patlayabilir.
Use case'i olan gerçek işlere yatırım yapılması taraftarıyım. Anlatmak istediğim bu aslında.
@illetyus hocam sizin yaptığınıza bir şey diyemem. Dediğiniz gibi yaptıklarınız bir yerde değer kazanabilir ve maliyeti düşük. Ama yine de sizin benim onun bunun bu şekilde bir gün artar, 2x yaptıysa bir 2x daha niye yapmasın yaklaşımı "aslında hiç bir değeri olmayan" bu nft'leri değerli gibi gösteriyor.