Şu durum merakımı celbetti. Tamam yasadışı yollar ile ülkeye girdiği için el konuluyor bu cihazlara eyvallah peki el konulduktan sonraki süreç ne oluyor? Bir depoda devresel ölümü mü bekliyor yoksa icralık mallar gibi yediemin deposunda bekletilip sonra satışa falan mı konuluyor? Misal daha önceki konuları incelerken FBI Silkroad operasyonunda ele geçirdiği bitcoinleri satmış mıydı yoksa satmaya mı hazırlanıyordu tam bilmiyorum. Diğer bir taraftanda Malezya'da mining cihazlarının üzerinden dozerle geçmişlerdi. Bizim ülkede bunlara ne yapacaklar acaba?
Bazı ülkelerin polisleri kripto paralara el koyduğu zaman HODL etmeyi tercih etmiş gibi gözüküyordu. Ama sanırım FBI bu operasyon sonrası ele geçirdiklerini sattı. Aslında HODL etseler çok daha mantıklı olurdu bence.
FBI bir de bununla uğraşmak istemedi herhalde. Yoksa uzun vadede Bitcoin iyi kar ettirirdi.
Bizim ülkede bu ele geçirilen ekran kartlarına ne yaparlar ben de merak ediyorum. Belki de bizimkiler de bu kaçak bir şekilde sokulan mining amaçlı ekran kartlarını satıp paraya dönüştürürler. Herhalde kripto paraya dönüştürmezler parayı diye düşünüyorum o durumda da.