Osman Öcalan’ın CHP ve yandaşlarını rahatsız eden aslında TRT’ye çıkarılması değildir, Osman Öcalan’ın HD(P)KK çizgisinde CHP ile uyum içinde olmamasıdır. Şimdi Osman Öcalan daha önce A Haber’e çıkıp “Demirtaş, lider bir kişilik değildir, militandır.” Derken, Kemal Kılıçdaroğlu “Bu tür iddianameleri, Selahattin Demirtaş Bey göğsüne şeref madalyası olarak takacaktır.” Diyorsa, Ekrem İmamoğlu “Demirtaş’ın siyasetini beğenen birisiyim. Hâlâ alkışlıyorum. Ülkenin ihtiyaç duyduğu dille süreç yönetti. Takdir ettim.” Diyorsa bu CHP’de rahatsızlık yaratmaz mı?
Osman Öcalan TRT Kurdi’de Kandil’i eleştirip, oradaki oyunları “Kandil meşruluğunu yitirmiş bir yönetimdir artık.” diye izah etmeye kalkarsa Kandil’deki tüm teröristlerden yazılı ve görüntülü destek açıklaması almış CHP bundan rahatsız olmaz mı?
Gelelim Osman Öcalan ile CHP’nin bir ortak noktasına…
Osman Öcalan, A Haber’deki itiraflarında ne demişti: PYD’nin kuruluşunda bende vardım. PYD’nin %70’i PKK militanlarından, %30’u da PKK sempatizanlarından oluşuyor.
PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan 2013 yılında Irak yerel medyasına yaptığı açıklamada; “PYD’nin kurulması (2003) görevinin Murat Karayılan’a verildiği ancak Karayılan’ın ‘bunu yapmayacağını’ söylemesi üzerine, İran’daki PJAK gibi PYD’yi de kendisinin kurduğunu, partinin isminde Suriye rejiminin tepkisini çekmemek için Kürdistan kelimesini kullanmadıklarını, PYD’nin PKK’ya bağlı olduğu ve PKK’nın verdiği kararlara göre hareket ettiği” hususlarını ifade etmişti.
Peki, Osman Öcalan’ın kurduğu PYD’nin sözde askeri kolu YPG için Kemal Kılıçdaroğlu ne diyor: YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum.
Peki, Osman Öcalan’ın kurduğu PYD için CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ne diyor: Biz kardeşsek, sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Bizce hiç bir sakıncası yok”
Peki, Osman Öcalan’ın kurduğu PYD için CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ne diyor:
“Ne ben ne arkadaşlarım PYD’nin terör örgütü olup olmadığına dair bir değerlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz”
Peki, Osman Öcalan’ın kurduğu PYD için CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ne diyor: “PYD terör örgütü değildir”
Peki, Osman Öcalan’ın kurduğu PYD için CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ne diyor: “PYD, kendi topraklarını küresel bir vahşet örgütüne karşı korumaya çalışan bir yapılanmadır”
Kaynak.
https://www.turkgun.com/chpyi-desteklemekten-vazgecmeyen-hdpkk-2-makale-158734Yazida detayli anlatmis aradaki farki. Osman Ocalanin TRT ye cikmasi sacmalik amma YPG kendi bolgesini savunuyo diyenlerden bin kere daha iyi.
Muhalif olmak bence de daha zor.
Bigunu Can Dundari ertesi gunu Selahattin Demirtasi, bigunu HDP yi ertesi gunu Chp yi, bigunu KHKylan ihrac edilenleri ertesi gunu yeni surprizleri savunmak gerekiyo.
Edit: Celallenmeden önce objektif bir yorum yapmak için programı izlemek gerek.
Eski esinin bana siddet uyguluyo dedigi sunucuylan kadin haklarini konusmus.
Gerisi baris, kardeslik, sevgi, saz calmak, kizlarimiz babalarina iki senedir sarilamiyo. İzleyip zaman kaybetme diye yazdim dostum. Bosuna celallenmekten kurtulursun.